Kamp Mağduru Minik Uygur Türkü Kızdan İnsanlığa Büyük Ders

TAKİP ET

Doğu Türkistan Türkleri tarafından toplama kamplarındaki aileleri için gerçekleştirilen Millet Nöbeti'nin İstanbul'daki ayağında konuşan 12 yaşındaki minik bir Uygur Türkü kız, her bir kelimesiyle insanlığın kurumuş vicdanına dokundu.

AKP hükumetinin bütün engellemelerine rağmen Millet Nöbetini sürdürmeye çalışan kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, dünyanın dört bir yanından olduğu gibi Türkiye'den de insanlığa sesleniyor.

İstanbul'daki nöbette küçük bir Uygur Türkü kızın yaşananlara dair konuşması herkesin kalbine dokundu. Sadece 12 yaşında olduğunu söyleyen minik kız, kısa ömrüne sığdırdı büyük dertlerini "Akrabalarımı; Çin'in eline teslim edeli tam 11 yıl oldu, Çin'in iğrenç planlarına teslim edeli tam 11 yıl oldu, bir kızın bacaklarını kesip babasına gönderecek kadar faşist Çin'in eline teslim edeli tam 11 yıl oldu" sözleriyle anlattı.

Minik kız, işgal altındaki vatanında bir soykırım gerçekleştiren ÇKP diktasına ise "Şunu bilin ki, bizi yok edebilirsiniz ama ruhumuzu asla. Bizi susturabilirsiniz ama vicdanımızı asla. Bizi öldürebilirsiniz ama inancımızı asla" ifadeleriyle hitap etti.

minik kız minik uygur kız kamp mağdurları doğu türkistanlı küçük kız 12 yaşındaki uygur toplama kampları doğu türkistan uygur çin çkp faşizm çin faşizmi işgal soykırım