Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun Yeni Üyeleri Belli Oldu

TAKİP ET

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun, etik davranışlarda bulunmamış yeni üyeleri belli oldu.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına ve üyeliklerine dair atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Karara göre, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına Zerrin Güngör, üyeliklere ise Faruk Nafiz Özak, İbrahim Karaosmanoğlu, Ahmet Karayiğit, Ömer Faruk Doğan, Esengül Civelek, Halil İbrahim Akça, Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. M. Fatih Uşan ile Kutbettin Arzu atandı.

Amacı, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri belirlemek ve uygulamayı gözetmek olan kuruma yapılmış bu yeni atamalarda, etik olmayan davranışlarda bulunmuş kişiler yer alıyor.

Oğluna Kıyak

BirGün'ün aktardığına göre, Ankara Üniversitesi’nin eski rektörü olan Prof. Dr. Erkan İbiş'in Başkent Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan oğlu Can İbiş yatay geçiş kontenjanın 4'ten 8'e çıkarılmasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçmişti. Kontenjan artırılmamış ve not ortalaması düşürülmemiş olsaydı Can İbiş AÜ'ye geçiş yapamayacaktı.

Cübbesini İliklemişti

Eski Danıştay Başkanı olan ve Erdoğan'ın önünde cübbesini iliklemesiyle tanınan Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun hızlı yükselişi de 2018 yılında çok konuşulmuştu.

AKP'nin Eski Kadrosu Kontenjanı

AKP’nin eski kadrolarından olan Faruk Nafiz Özak, milletvekilliği, Bakanlık ve Trabzonspor Başkanlığı yaptı. 2002 yılında AKP’den Meclis’e giren Özak, 2005 ve 2011 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı görevinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Danışmanı

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hukuk Baş Danışmanı olan Ahmet Karayiğit, 2017'de Etik Kurulu'na atanmıştı.

Yeni kararla görevine devam edecek olan Karayiğit'in kızının hakimliğe atanması kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Sevcan Karayiğit’in yazılı sınavın ardından sadece 45 saniye süren sözlü mülakatla hakimliğe alındığı iddiaları tepki çekmişti.

"Mangayı Donatacak Kadar Silahım Var"

AKP’li Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı paylaşımda, “15 Temmuzdaki hain kalkışmaya kadar hobi amaçlı birkaç çakım vardı sadece. Şimdi, bir mangayı donatacak kadar silah ve mühimmatım var. Benim gibi de yüzbinler var. Bir daha “başka şekilde” iktidar değiştirmeye niyetlenen olursa deneyeceğimiz çok fantezi var haberiniz olsun” demişti.

Sahilleri Kuşatan Şirketin YK Üyesi

Eski Muğla Valisi olan Esengül Civelek aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürütüyor. Ege ve sahil koylarını, sahilleri kuşatan MUÇEV adlı şirketin de yönetim kurulu üyesi olduğu biliniyor.

Eski Bakan

KP milletvekili yapan Kutbettin Arzu, Ahmet Davutoğlu’nun kabinesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapmıştı.

kamu görevlileri etik kurulu yeni üyeler atama belli oldu açıklandı hakim cübbesini ilikleyen mangayı donatacak silah resmi gazete yayımlandı