Kamu Kurum Kuruluşlarına HES Koduyla Giriş Kararı

TAKİP ET

Diyarbakır'da salgının yayılmasını engellemek amacıyla pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına HES koduyla giriş yapılması kararı alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınının Güneydoğu Anadolu bölgesindeki durumunu yerinde görmek, acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek amacıyla dün Diyarbakır’a gitti. Ziyaretin ardından Diyarbakır'da salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yapılacağı kararı alındı.

 

Koca'nın Güneydoğu değerlendirmesi şöyle:

"Batman’da yoğun bakım yatak sayımızı 236’ya, Diyarbakır’da yoğun bakım yatak kapasitemizi 520’ye, Mardin’de 182’ye, Siirt’te 83’e, Şanlıurfa’da 710’a, Şırnak’ta ise 122’ye çıkarmış olacağız. Batman’da şu an yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 44. Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 17.5. Mardin’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 44. Siirt’te yoğun bakım doluluk oranımız şu an yüzde 62, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 12. Şanlıurfa’da yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 74, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 31. Şırnak’ta yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 58, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 12.

Bugün incelemelerde bulunduğumuz illerde filyasyon için adresinde bulunamayanların oranları yüzde 9.7 yani yüzde 10. Temaslı ve şüpheliler, kendilerini mutlaka izole etmeli.”

 

 

kamuya giriş hesle olacak hes hayat eve sığar güneydoğu anadolu fahrettin koca diyarbakır sağlık bakanlığı siirt şırnak batman mardin şanlıurfa ziyaret değerlendirme