Kamuya Olan Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis Komisyonu'nda Kabul Edildi

TAKİP ET

Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini amaçlayan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", komisyonda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini amaçlayan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, komisyon üyelerine sunum yapmıştır. Elitaş, AKP hükümetlerinin bugüne kadar yapılan yapılandırma düzenlemelerini anlatmış ve görüşmelerine başlanan kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Elitaş, halkın vergi dairelerine hangi türden olursa olsun tüm borçlarını, yeniden yapılandırma kapsamına aldıklarını belirtti. Elitaş; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları gibi önceki yapılandırma düzenlemelerinde yer almayan borçlar da yapılandırılacağını söyledi.

Daha önce yapılan yapılandırmaların vadesinin 36 ay olduğunu belirten Elitaş, bu sürenin teklifte 48 aya çıkarıldığını ve yapılandırılan tutarların peşin veya taksit olarak ödenebileceğini bildirdi. 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvuru yapmak isteyenler düzenlemeden yararlanabileceğini söyleyen Elitaş, düzenleme ile trafik cezalarının da silineceğini ve 5 ile 95 puan cezası bulunan kişilerin cezalarının sıfırlanacağını, bu sayede 2,5 milyon vatandaşın ehliyetinin belirli bir süre alıkonulması işlemlerinin ortadan kalkacağını belirtti.

tbmm plan ve bütçe komisyonu ehliyet trafik cezası vergi cezası öğrenim kredisi para cezası