Kanada Başbakanı Trudeau'dan İslamofobi Tepkisi

TAKİP ET

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'da İslamofobiye yer olmadığını söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau çevrim içi olarak gerçekleşen İslamofobi Ulusal Zirvesi'nde Müslümanlara ait sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle bir araya geldi. 

Toplumun değişik kesimlerinden katılımcıların da bulunduğu toplantıda konuşan Trudeau, "Çok net olalım, Kanada'da İslamofobiye yer yok. Ancak bu nefret bir günde ortadan kaldırılabilecek bir şey de değil" dedi.

Her grup ve inançtan insanın, sokakta, alışveriş merkezlerinde ve halka açık her alanda güven içinde ve özgürce yürüyebilmeleri gerektiğini vurgulayan Trudeau, "Kanada Gelir Dairesi'nden güvenlik kurumlarına kadar devlet kurumları insanları desteklemeli, onları hedef almamalı" şeklinde konuştu.

Herkesin Hoş Karşılandığı Bir Kanada İnşa Etmeye Devam Edeceğiz 

Başbakan Trudeau, Müslüman topluluk liderleri ve örgütleriyle görüşerek ilerleme kaydettiklerini ifade ettiği konuşmasında, ''Müslüman Kanadalıları korumak için harekete geçmeye devam edebileceğimiz somut yollar belirledik ve bu nefreti ne zaman ve nerede ortaya çıkarsa çıksın ortadan kaldırma taahhüdümüzü yeniden teyit ettik. Hükümet olarak camileri ve toplum merkezlerini korumak için yatırım yapıyoruz. Çevrim içi fanatizmi ve radikalizmi yıkıyor ve aşırı sağ nefret gruplarını yasaklıyoruz. Ülke çapında Müslüman Kanadalılarla birlikte herkesin hoş karşılandığı, güvende ve saygı duyulduğu bir Kanada inşa etmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

kanada başbakanı justin trudeau islamofobi müslüman