Kanada'daki Azerbaycan Evi Ermenilerin Saldırısına Uğradı

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Çalışmaları Devlet Komitesi, Kanada'da faaliyet gösteren Azerbaycan Evi'ne yönelik yaşanan bir saldırıyı kamuoyuna duyurdu. Komite tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gece saatlerinde Toronto'daki Azerbaycan Evi'ne gelen Ermeni kökenli bir grubun Azerbaycan'a yönelik hakaretlerde bulunarak provokasyon amacı taşıdığı bir saldırı girişimiyle gerçekleşti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Çalışmaları Devlet Komitesi, Kanada'da faaliyet gösteren Azerbaycan Evi'ne yönelik yaşanan bir saldırıyı kamuoyuna duyurdu. Komite tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gece saatlerinde Toronto'daki Azerbaycan Evi'ne gelen Ermeni kökenli bir grubun Azerbaycan'a yönelik hakaretlerde bulunarak provokasyon amacı taşıdığı bir saldırı girişimiyle gerçekleşti. Devlet Komitesinin verdiği bilgilere göre, olay hemen emniyet güçlerine bildirildi.

Azerbaycan'ın Kanada'daki önemli bir temsil noktası olan Azerbaycan Evi, Eylül 2019'da Ontario eyaletinin North York bölgesinde resmi olarak açılmıştı. Açılış törenine, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Çalışmaları Devlet Komitesi çalışanları, Azerbaycan'ın Kanada Maslahatgüzarı Vasif Abutalibov, Kanada hükümeti ve parlamentosu temsilcileri, Türkiye Başkonsolosu, yerel sakinler ve Hindistan, Yahudi ve Özbekistan topluluklarının temsilcileri, Azerbaycan diaspora örgütlerinin başkanları ve üyeleri katıldı.

Olayın ardından kolluk kuvvetleri derhal bilgilendirildi ve soruşturma başlatıldı.

kanada azerbaycan evi azerbaycan evi saldırı kanada ermeni saldırısı