Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, İliç'teki Çöpler Altın Madeni'nin Kanada'ya Ait Olmadığını İddia Etti

TAKİP ET

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, Erzincan'ın İliç ilçesindeki siyanürlü toprak kaymasının meydana geldiği Çöpler Altın Madeni'nin Kanada'ya ait olmadığını açıkladı.

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, Erzincan'ın İliç ilçesindeki siyanürlü toprak kaymasının meydana geldiği Çöpler Altın Madeni'nin Kanada'ya ait olmadığını iddia etti.

Hamilton, Anagold Madencilik tarafından işletilen ve siyanürlü toprak kaymasının yaşandığı madenin, aslında Amerikan şirketi SSR Madencilik ile bir Türk şirketinin ortak girişimi olduğunu iddia etti. Amerikan şirketi SSR Madencilik'in, Vancouver merkezli eski bir Kanada şirketi olan Alacer Gold ve ABD merkezli Alacer Gold şirketinin birleşmesi sonucu oluştuğunu, ancak Erzincan madeninin mülkiyeti Alacer Gold'a ait olduğunu söyledi. Hamilton, birleşme sonucu oluşan yeni şirketin adının SSR Mining olduğunu ve şirketin 2020 yılında merkezini Denver, Colorado'ya taşıdığını açıkladı.

Büyükelçi, SSR Madencilik şirketinin Toronto Borsası'nda işlem görmesine rağmen, bu durumun şirketin bir Kanada şirketi olduğu anlamına gelmediğini, şirketin aynı zamanda NASDAQ ve Avustralya borsalarında da işlem gördüğünü ifade etti. Hamilton, Kanadalı şirketin hiçbir zaman Erzincan'daki madenin sahibi olmadığını vurguladı.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Hamilton, Erzincan'dan gelen haberlerin üzücü olduğunu belirterek, mahsur kalan işçiler ve aileleri için endişe duyduğunu, AFAD ile kurtarma ekiplerinin hızlı ve kahramanca çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti.

Hamilton, bazı medya kuruluşlarının madenin Kanada'ya ait olduğunu yanlış bir şekilde bildirdiğini tekrarlayarak, bu bilginin doğru olmadığını vurguladı.

kanada ankara büyükelçisi kevin hamilton iliç erzincan çöpler altın madeni