Kanada Polisi, Evlerinden Çıkan Vatandaşları Durdurarak 'Neden Sorma' Yetkisini Reddetti

TAKİP ET

Kanada'nın Ontario eyaletinde hükûmetin Çin virüsü önlemleri kapsamında polislere verdiği 'vatandaşları durdurarak neden sorma' yetkisi polisler tarafından reddedildi.

Kanada'nın Ontario eyaletinde hükûmetin, Çin virüsü salgını önlemleri kapsamında polislere verdiği "dışarıdaki kişi veya araçları durdurarak neden dışarıda olduklarını sorma" yetkisine polisler tarafından karşı çıkıldı.

Eyaletteki birçok polis hizmeti yöneticisi, insanları rastgele durdurarak soru sorma yetkisine karşı çıkarak bu yetkiyi kullanmayacaklarını açıkladı.

"Bizi Kötü Adam Yapmayın"

Toronto polisi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla bu yetkiyi kullanmayacaklarını belirterek "Her zaman kamu güveni aşılamamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

Peel Bölge Polisi de benzer bir açıklama yayımlayarak bu yetkinin toplumda yarattığı 'endişeyi' gördüklerini ve bölge sakinlerinin polislerin kendilerini durduracağı konusunda endişe duymamalarını istedi.

Peel Bölgesi Polis Derneği Başkanı Adrian Wolley yaptığı açıklamada "Yanlış! Üyelerimiz evde-kal önlemlerine uyulması için insanları ya da araçları durdurmayacak. Burada polisleri kötü adam yapmayın" ifadelerini kullandı.

Hükûmet Geri Adım Attı

Polislerin açıklamarının ve kamuoyundan gelen tepkilerin ardından hükûmet yetkilileri, düzenlemeyi yeniden incelemeye aldıklarını belirterek polislerin yalnızca şüpheli olan ya da kalabalık bir etkinliğe katılan kişileri durdurma yetkisi olacağını dile getirdi.

kanada polis hükümet yetki covid-19 koronavirüs çin virüsü kapsamında kullanmayacak reddetti geri adım ontario neden dışarıda olduklarını sorma kişileri ve araçları durdurma rastgele sokak kapsamında çerçevesi