Kanada'da Bir Toplu Çocuk Mezarı Daha

TAKİP ET

Kanada'nın British Columbia eyaletindeki bir kilise okulu yakınlarında 160'dan fazla isimsiz çocuk mezarı bulundu.

Kanada'da bir toplu çocuk mezarı daha bulundu. 106'dan fazla isimsiz çocuğun olduğu mezarlık British Columbia eyaletindeki bir yatılı kilise okuluna yakın bölgede tespit edildi.

Güney Körfez Adaları'ndan Kuper Adasında yer alan Kuper Adası Yatılı Kilise Okulu'na ait bölgede bulunan toplu mezar, kabile ileri gelenlerinin komşu First Nation yerli topluluklarını keşif hakkında bilgilendirmesi ile ortaya çıktı.

Kabile tarafından yayımlanan bildiride,  "Sizi Kuper Adası Yatılı Okulu arazisinde ve kıyılarımızda 160'tan fazla belgesiz ve işaretsiz mezarın teyidi konusundaki çalışmalarımızda bize katılmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. Resmi kayıtlara göre 1890'dan 1970'lere kadar hizmet veren okulun bahçesinde bulunan mezarla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Giderek Artıyor 

İlk olarak Kanada’nın British Columbia eyaletinde bulunan Kamloops Kızılderili Yatılı Okulu’nun bahçesinde 215 çocuğa ait kalıntı bulunmuş ardından Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu'nun sahasında toplu çocuk mezarı kalıntıları olduğu tespit edilmişti.

 

kanada toplu mezar kuper adası yatılı kilise okulu 160 çocuk