Kanada'da Minibüsün Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti: İslamofobik Bir Saldırı Olabilir

TAKİP ET

Kanada'da bir minibüsün çarpması sonucu aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti.

Kanada'da bir minibüs şoförü, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürerek aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

London Polis Şefi Steve Williams, gerçekleştirdiği basın toplantısında geçtiğimiz gün gerçekleşen ve aynı aynı aileden 4 kişinin öldüğü, 1 çocuğun da ağır yaralandığı olayla ilgili "Kurbanların, İslam inancından dolayı bu saldırıda hedef alındığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Saldırının kasıtlı bir eylem olduğunu düşündüklerini kaydeden Williams, saldırı hakkında bilgisi olan vatandaşların yetkililere haber vermesini istedi.

Müslüman sivil toplum örgütlerinden Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) adına MCCM Başkanı Mustaa Farooq tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "İddiaya göre bir adam arabasına bindi, yolda yürüyen Müslüman bir aileyi gördü ve yaşamayı hak etmediklerine karar verdi. Onları tanımıyordu. Bu, Kanada toprağına yönelik bir terör saldırısıdır ve bu şekilde ele alınmalıdır. Hükümeti, terör suçlamalarını göz önünde bulundurmak da dahil olmak üzere, saldırganı yasaların izin verdiği ölçüde yargılamaya çağırıyoruz" denildi.

Ontario eyaletine bağlı London kentinde gerçekleşen kazada, biri 15 yaşındaki bir kız çocuğu olmak üzere aynı aileden 4 kişi hayatını kaybederken, 9 yaşındaki bir erkek çocuğu da ağır yaralandı.

kanada ontario london islamofobik saldırı minibüs aynı aileden 4 kişi öldü hayatını kaybetti saldırı ihtimal iddia açıklama islam inancı çarpma