Kanada'da Müslüman Anne-Kıza İslamofobik Saldırı

TAKİP ET

Kanada'nın Hamilton kentinde bir kişi, Müslüman anne ile kızın üzerine aracını sürdü.

Kentin Ancaster Meadowlands bölgesindeki bir otoparkta yürüyen anne ile kızı, bir aracın kendilerine doğru geldiğini fark etti. 62 yaşındaki anne ve 26 yaşındaki kıza yaklaşan aracın sürücüsü, Müslümanlık karşıtı sözler ve ırkçı tehditlerde bulundu. 

Öfkeli erkeğin tehditlerinden korkan anne ile kızı koşarak çalıların arkasına saklandı. Ancak saldırganın olay yerinden uzaklaşmadığını gören anne çığlık attı. Annenin çığlığını duyan Hamilton polisi, görgü tanıklarının verdiği bilgilerle saldırganı yakaladı.

Saldırgan nefret suçu nedeniyle gözaltına alındı.

Bu Olayların Devam Etmesine İzin Veremeyiz

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi NCCM, ailenin kimlik bilgilerini açıklamadan aile adına açıklama yaptı. Açıklamada, “Ailemize yapılan saldırıdan sonra sarsıldık ama kırılmadık. Açık konuşalım, bu kişi ailemizi terörize etmeye çalıştı. Bu kişi tehlikeli bir şekilde aile üyelerimize doğru aracını sürdü. Onlara küfürler etti. Onları ırkçı ve İslamofobik hakaretlerle lanetledi. Onları öldürmekle tehdit etti. Onları aracıyla kaçırmaya çalıştı. London kentindeki saldırının ışığında, bu ailemiz için inanılmaz derecede ürkütücü. Yeter artık. Hükümet daha güçlü adımlar atmayı taahhüt etmelidir. Ailemiz ciddi şekilde zarar görebilirdi ve bu olayların devam etmesine izin veremeyiz" ifadelerine yer verildi.

 

kanada hamilton islamofobik saldırı anne kız