Kanada'dan Bir 'Toplu Çocuk Mezarı' Skandalı Daha!

TAKİP ET

Kanada'da Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu'nun sahasında toplu çocuk mezarı kalıntıları bulundu. 

Geçtiğimiz ay Kanada’nın British Columbia eyaletinde bulunan Kamloops Kızılderili Yatılı Okulu’nun bahçesinde 215 çocuğa ait kalıntı bulunmuş, olayın yankıları halen daha son bulmamıştı.

Utnaç duyulacak olayın yaşandığı Kanada'dan, 19. ve 20. yüzyıllarda yerli gençleri asimile etmek amacıyla hükümet ve dini yetkililer tarafından işletilen yatılı okullara kapatılan 150 binden fazla çocuğun başına geldiği düşünülen felaket senaryolarının gerçekleştiği görülen bir haber daha geldi.

Kamloops Kızılderili Yatılı Okulu’nun ardından Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu'nun sahasında da toplu çocuk mezarı kalıntıları bulundu. 

Bugüne Kadar Bulunanların En Büyüğü

Saskatchewan eyaletindeki Egemen Yerli İlk Milletler Federasyonu (FSIN), Cowessess First Nation bölgesindeki eski Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu'nun sahasında bulunduğu belirtilen kayıt dışı kalıntılar üzerinde çalışmaların sürdüğü bilgisi verildi.

Bölgede inceleme yapan Cowessess Şefi Cadmus Delorme ve FSIN Şefi Bobby Cameron, bölgedeki mezarların Kanada'da bugüne kadar bulunanların en fazlası olacağını açıkladı. 

Kanadalı yetkililer konu hakkında henüz açıklama yapmadı.

kanada Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu toplu mezar çocuk kalıntı