Kanada'dan Rusya'ya 'Kırım Yaptırımı'

TAKİP ET

Kanada, Kırım'ı işgal ve ilhak eden Rusya Federasyonu'na yaptırım uygulamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kanada Dışişleri Bakanlığı, 9 Rus yetkiliye "Rusya'da büyük ve sistematik insan hakları ihlalleri" ve muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın tutuklanması sebebiyle yaptırım uyguladığını duyurmuştu.

Edinilen son bilgilere göre Kanada, bu defa Rusya'nın Kırım'ı işgal ve ilhak etmesine ve Kırım Yarımadası'nda ihlal ettiği insan haklarına karşılık olarak Rusya ve Ukrayna'dan 2 kişi ve 4 firmayı yaptırım listesine dâhil etti.

Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Ukrayna ile dayanışmanın devam ettirileceği vurgulanırken Rusya'ya, başta Kırım olmak üzere işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir kez daha çağrı yapıldı. Ukrayna'nın egemenliğine verilen destek yinelenirken Rusya tarafından kanunsuzca tutuklanan bütün siyasî mahkumların derhal serbest bırakılması istendi.

Ayrıca söz konusu açıklamada, "Yeni yaptırımlarımız Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık tarafından gerçekleştirilen eylemlerle aynı çizgide, Avustralya ile koordineli olarak ilan ediliyor ve bunlar da daha önce uygulanan yaptırımlara ekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Kanada Kırım Ukrayna Rusya Kanada yaptırım Kırım yaptırımı AB Avrupa Birliği Birleşik Krallık Avustralya Kırım'ın işgali Kırım'ın ilhakı Kırım Tatarları Kırım Tatar