Kanadalı Bilim İnsanlarından Ağızda Eriyen Aşı Bantları Çalışması

TAKİP ET

McMaster Üniversitesinde çalışmalar yapan bilim insanları aşı ve ilaçların ağız içine yapıştırıldıklarında eriyen bantlarla vücuda alınmasını sağlayacak çalışmalar yürütüyor.

Kanada'da Prof. Alex Adronov'un başkanlık yaptığı bilim ekibi, aşı ve ilaçların ağızda eriyecek bir bantla vücuda alınmasını sağlayacak çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. 

McMaster Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümünden bilim insanları ile bir  biyoteknoloji firmasının ortaklaşa yürüttüğü çalışma iğneden korkan insanlar için umut oldu.

Grubun başkanı Prof. Adronov, birçok insanın aşı olmaktan korktuğunu söyleyerek "Bu yüzden oral aşının bariz bir avantajı var. Yani yapmaya çalıştığımız şey, aşı bileşenlerinin iğne yoluyla kola verilmesinden ziyade, ağızdan ve hızlı çözünebilir bir film ile verilmesini denemek istiyoruz" dedi.

Oyunun Kurallarını Değiştiriyoruz

Adronov, çalışmaların henüz erken keşif aşamasında olduğunu belirterek,  "Ekibimiz, hayvanların bu şekilde ilettiğimiz model proteine ​​karşı antikorlar geliştirebildiklerine dair olumlu sonuçlar gösteren ilk hayvan çalışmasını tamamladı. Şimdi bu başak proteine ​​karşı bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturamayacağımızı görmek için Covid-19 başak proteinini bu şeritlere yerleştireceğimiz ikinci bir hayvan çalışması turu için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Araştırmada yer alan Kanadalı biyoteknoloji firmasının CEO'su Mark Upsdell de, "Ekibimiz proteinleri 40 santigrat derecede stabilize edebildi. Bu da oyunun kurallarını değiştiriyor. Dünyadaki ülkelerin yüzde 60'ı veya daha fazlası sıcak kuşakta. Kuzey Amerika'da sahip olduğumuz lojistiğe sahip olmayan tüm bu ülkeleri düşününce, aşıların soğuk zincir gerekmeden bu şeritlerle taşınması daha da önemli hale geliyor. Bu aşıları, bir zarfla bile göndermek mümkün olacak. Taşıma maliyetleri de çok ama çok düşecek" ifadelerini kullandı. 

kanada aşı iğne bant ağızda eriyecek bilim insanı mcmaster kimya