Kanada'yı Erken Seçime Götüren Başbakan Justin Trudeau Sandıkta Umduğunu Bulamadı

TAKİP ET

Başbakan Justin Trudeau'nun liderlik ettiği Liberal Parti, Kanada'da gidilen erken seçimde birinci parti oldu.

Çin Virüsü salgını sırasında desteğini artıran Liberal Parti lideri ve Başbakan Justin Trudeau, azınlık hükümetini tek başına iktidara dönüştürmek için ülkeyi erken seçime götürmüştü.

Erken seçim sonuçlarına göre Trudeau'nun liderlik ettiği Liberal Parti sandıktan birinci çıktıysa da parlamentoda tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu sağlayamadı.

2019 yılından bu yana azınlık hükümeti ile ülkeyi yöneten Trudeau, salgın sürecinde halka verilen yoğun maddi destekler ve başarılı aşılama programı nedeniyle desteğini artırdığını düşünerek aldığı seçim kararından umduğunu bulamadı.

Seçim öncesinde parlamentoda 155 sandalyesi bulunan Liberal Parti ilk sonuçlara göre 156 sandalyeye ulaştı. Kanada'nın Avam Kamarası'nda bulunan 338 sandalyenin üçte ikisini (170) elde edemeyen Trudeau'nun partisi, hükümeti kurabilmek için başka bir partinin desteğine muhtaç.

Sandıktan ikinci parti olarak çıkan Muhafazakar Parti ise 122 sandalye alırken Yeni Demokrat Parti 29, Yeşiller ise 2 sandalye elde etti.

Yabancılara Mülk Satışını Yasaklamayı Vadetmişti

Trudeau seçim sürecinde yeniden seçilmesi halinde kira fiyatlarını düşürmek için yabancılara mülk satışını 2 yıllığına yasaklamayı vadetmişti.

Kanada'yı Erken Seçime Götüren Başbakan Justin Trudeau Sandıkta Umduğunu Bulamadı