Kanal D Genel Yayın Yönetmeni, Yeterince Yandaş Olmadığı için Görevden Alındı

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in grup toplantılarında yaptıkları konuşmalar, Kanal D'nin ana haber bülteninde gösterilince kanal yönetiminde kriz çıktı. Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu, yeterince yandaş olmadığı için kovuldu.

Yeniçağ'ın haberine göre Demirören Holding’in önemli yayın kuruluşları arasında yer alan Kanal D'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgilere göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantılarının ana haber bülteninde verilmesinin ciddî bir kriz yarattığı ve bu nedenle Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu arasında sorun yaşandığı öğrenildi. Kanalın üst düzey yönetimine giden şikâyetin ardından ise Aşçıoğlu’nun görevine son verildiği bildirildi.

Öte yandan Aşçıoğlu'nun yerine, CNN Türk'te Haber Müdürü olarak görev yapan Onur Tan'ın getirileceği öğrenildi.

YANDAŞ ZAFER ŞAHİN ATANINCA SORUNLAR DA BAŞLADI

Medyaradar’ın kulis bilgisine göre kanaldaki "siyasî gerekçeler"le ilgili sorunların, Zafer Şahin’in Ankara Temsilcisi olarak atanmasından sonra başladığı iddia edildi.

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan iktidara yakın Takvim gazetesinin Ankara Temsilciliği görevinden bu göreve atanan Zafer Şahin, bir süredir Kanal D Ana Haber'in muhalefete dair haberlerine müdahale etmeye başladı.

DAHA FAZLA YANDAŞ OLMAMIZ LAZIM

İktidarın bu haberlerden rahatsız olduğunu gerekçe gösteren Şahin, CHP ve İYİ Parti'nin basın açıklamalarının ve Kılıçdaroğlu ile Akşener'in grup konuşmalarının verilmesine karşı çıktı.

Zafer Şahin ile Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aşçıoğlu arasında yaşanan bu gerilim, Aşçıoğlu'nun görevden alınmasına sebep oldu.

Kanal D İYİ Parti CHP Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Havuz medyası Turkuvaz Medya Grubu Demirören Holding Zafer Şahin Mustafa Aşçıoğlu yandaş basın yandaş medya ana haber bülteni ana haber haberler haber hab