Kanal İstanbul Güzergahındaki Aileler Sürgün Ediliyor

TAKİP ET

Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir ilçesi Şahintepe Mahallesi'ndeki vatandaşlar sürgün ediliyor.

Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir ilçesi Şahintepe Mahallesi’ndeki vatandaşlara önce tapuları dağıtıldı. 

Ancak tapu sevinci yaşayan vatandaşların bu sevinçleri kısa sürdü. Yaklaşık 20 gün sonra vatandaşlara sürgün mesajları gönderildi. 

 1800 ailenin bulundukları yerden Arnavutköy Hacımaşlı’ya gönderilmesi süreci başladı.

Sözcü'ye konuşan Şahintepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uçar yaşanan sürgün sürecini ve mahallelinin tepkilerini şöyle özetledi:

"Bireysel olarak tapularımız dağıtılmaya başlandı. K1, K2, K3 diye bölgelere ayırdılar. Aradan 20 gün geçti. Yeni bir askı süreci başladı. Dediler ki, 'K2 bölgesinde kalanlar Arnavutköy’e taşıyoruz.' Başakşehir Belediyesi’nden de aynı yönde SMS mesajları geldi.

Askı süreci 15 Şubat’ta bitecek. Mahalle halkı şu anda itiraz dilekçelerini veriyor. Hukuksal süreç devam ediyor, biz de takip ediyoruz. Askı süreci sonunda onaylanırsa süreç nasıl işleyecek, mahalleninin evi, bahçesi ne olacak, bunlarla ilgili bir açıklama yok.


"Kanal İstanbul Devlet Projesidir, Biz Karşı Değiliz"


Kanal İstanbul yapılacaktır, devlet projesidir, biz karşı değiliz ama bizleri  bu şekilde mağdur etmeyin. Kanunda eşdeğer yer gösterebilirsiniz diyor. Bizi neden başka yerlere gönderiyorsunuz. Bizim burada ailelerimiz var, komşularımız var, düzenimiz var.

Mahalle halkı olarak diyoruz ki bizi hangi şartlarda taşıyacaksınız, bunu açıklayın.

Öncelikle kendi evlerimizde kalmak istiyoruz. Olmadı burada mahallemizde müsait yerler var, buradan yer verebilirsiniz. Olmadı paramızı verebilirsiniz.


"Biz Burada Evler Yaptık, Altyapı Getirdik"


Ben 1995’ten beri burada yaşıyorum. Bizim buralar Halkalı Çöplüğü diye anılırken, geçerken kokudan burnumuzu kapatırken, biz burada evler yaptık, altyapı getirdik. Ancak etrafımız gelişirken biz imara takılıp kaldık. Hemen yanımızda villalar, saraylar var.

Şahintepe hep imara takıldı. Neden takıldığı konusunda hep soru işaretleri var.


"Şahintepe Aslında Türkiye'nin Bir Mozaiği"


Şahintepe aslında Türkiye’nin bir mozaiği. İki vilayet hariç her vilayetten insan var. Ama bir arada yaşayabiliyoruz. Aslında bu komşuluğun bölünmesini de istemiyoruz. Ama bir ailenin parçası gibiyiz. Herkes birbirini tanır, selam verir. Anadolu’daki bir kasabanın havası var burada.


"Rant Peşinde Değiliz"


Biz bu şekilde iyiyiz. Rant peşinde değiliz. Zaten biz buralara geldiğimiz zaman, buradan Kanal İstanbul geçsin trilyonluk olalım diye gelmedik. Çoğumuz belki terörden, belki işsizlikten kaçtı geldi. O şartlarda burada bir ev yaptı, yaşamaya başladık."

kanal istanbul başakşehir şahintepe mahallesi sürgün kanal istanbul projesi kanal istanbul rantı