Kanal İstanbul'a Destek Veren Bahçeli'den 'Kızıl Elma' ve 'Yeşil Kuşak' Teklifi

TAKİP ET

MHP lideri, Kanal İstanbul ile birlikte Yeşil Kuşak ve Kızıl Elma iç deniz yolu projelerinin de hayata geçirilmesini teklif etti.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerini ve muhalefete yönelik eleştirilerini sıralayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında Kanal İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Muhalefetin 'İstanbul'a yeni bir ihanet' projesi olarak nitelendirdiği ve iktidar değişikliğinde yatırımcılara ödeme yapılmayacağını açıkladığı Kanal İstanbul'a koşulsuz destek sunan Bahçeli, muhalefetin tavrını ise "Devletin hükmi şahsiyetini tanımayan, devlet adabını takmayan ve bu suretle İstanbul kanalının parasını ödemeyeceğim diyen bir şahıstan devlete baş olamaz" sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli, Kanal İstanbul açıklamalarına şöyle devam etti:

"İstanbul Kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Bu proje, Türkiye ve İstanbul'umuzun gücüne güç katacaktır. Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Hatta iç su yolları projesi hazırlayarak Kızılırmak'ı esas alan 'Kızıl Elma İç Deniz Yolu', Yeşilırmak'ı esas alan 'Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu' projelerini hayata geçirebiliriz. Yapılanı yıkmak cinayettir, varsa gücün, varsa zekan, varsa hazırlığın daha iyisini yaparsın."

yeşil kuşak iç deniz yolu kızıl elma iç deniz yolu kanal istanbul devlet bahçeli mhp grup toplantısı chp istanbul boğazı yeşilırmak kızılırmak