Kanal İstanbul'da 'Çinli Şirket ile Konsorsiyum Oluşturulacak' İddiası

TAKİP ET

CHP'li Nadir Ataman, Kanal İstanbul projesi için Çinli şirketler ile konsorsiyum oluşturulacağını söyledi.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, AKP iktidarının direttiği Kanal İstanbul projesi hakkında iddialar ortaya attı. Ataman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında ihalenin tarihini açıklayarak Çinli firmanın katılacağı konsorsiyumun ön plana çıktığını dile getirdi.

Kanal İstanbul projesinin şanslılarının da yine Çinli şirketler olacağını öne süren Ataman, “Gary Lineker'in futbol ile ilgili bir sözü vardı. ‘Futbol, 22 kişi ile 90 dakika oynanan sonunda Almanların kazandığı bir oyundur' diye. Mega projeler için de ben diyorum ki ‘Kanal İstanbul çılgın diye adlandırılan sonunda yine tanıdık müteahhitlerin aldığı inşaat işleridir. Kanal İstanbul'da ibre yine Çin'e kaydı. Kalyon İnşaat ile Çinli CCC (China Communications Construction Company) ihale için konsorsiyum oluşturacak. İhale yılın son çeyreğinde..” ifadelerini kullandı. 

Ataman, ikinci bir tweet atarak ülkede her konunun dönüp dolaşıp inşaat yapmaya geldiğini, inşaatların Türkiye için 'ata sporu' olduğunu belirtti. 

Konsorsiyum Nedir?

Konsorsiyum iki ya da daha fazla işletmenin belirli bir projenin uygulanması konusunda yaptığı iş birliğidir. Belli bir konuda, ortak menfaati olan ve genellikle kredi verenlerin teşkil ettiği iktisadi bir gruptur. 

kanal istanbul projesi çinli şirket nadir ataman konsorsiyum