'Kandil'i Yerle Yeksan Etmezsem Bana Kılıçdaroğlu Demesinler'

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat'ta düzenlenen "Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması"nda konuştu.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde çiftçiler, köy muhtarları, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin davet edildiği kahvaltıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler" dedi.

Türkiye'nin kaynak sorunu olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün mesele, kaynak kimin için harcanır? Üreten için mi, alın teri döken için mi harcanacak yoksa birilerine mi verilecek? Şimdi birilerine veriliyor. Biz ona '5'li çete' diyoruz. Oraya veriliyor, büyük ölçüde. Üretene verilmiyor, çiftçiye verilmiyor. Size verilmiyor ama sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar, dışarıdan getiriyorlar. 'Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz' diyorlar" şeklinde konuştu.

Lirada yaşanan değer kaybına değinen Kılıçdaroğlu, "Dolar arttı, aldı başını gidiyor. Size verilen paradan çok daha fazlasını yurt dışındaki çiftçiye veriyor. Onlar kazanıyor, siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor, siz kar etmiyorsunuz. Biz onlardan mal alıyoruz kazanıyorlar, bir de onların devleti çiftçisine büyük yardımlar yapıyor. İki yerden kazanıyorlar. Siz de kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Beraber değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede farklı bir strateji uygulayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu "Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Söz veriyorum, o Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler. Mücadele yürek işidir, mücadele bilek işidir. Efendim 'Biden bana güldü mü gülmedi mi, Biden benle tokalaştı mı tokalaşmadı mı?'... Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtdışına çıkıp böyle bir pozisyona düştüğünü gördünüz mü? Ben utanıyorum. Selam versin vermesin ya! Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı her kişinin itibarıdır. Orada bayrak vardır, vatan vardır. Bu bireysel bir mesele değildir" dedi.

Kandil'i Yerle Yeksan Etmezsem Bana Kılıçdaroğlu Demesinler