Kansaslı IŞİD Komutanı Yargılanıyor: Bir Türk'le Evlenip Örgüte Katıldı

TAKİP ET

Kansas'ta büyüyen ve bir Türk'le evlenerek IŞİD'e katılan Allison Fluke-Ekren, ABD'de 20 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

ABD'nin Kansas eyaletinde "Allison Brooks" olarak dünyaya gelen ve "sevgi ve huzur dolu bir evde" büyüyen Allison Fluke-Ekren (42), lisenin ikinci sınıfında okulunu bıraktı ve yaşadığı yerde bulunan bir adamla evlendi.

İki çocuğu olan Allison'ın bir oğlu, annesinin kendisine ve kardeşine tacizleriyle ilgili yıllarca isimsiz ihbarlarda bulundu.

İlk evliliği bittikten sonra Volkan Ekren adlı bir Türk'le evlenerek İslam'a giren Allison, bir süre sonra IŞİD'e katılarak tamamen kadınlardan kurulu bir tabura komuta etti.

Genç Kızların Beynini Yıkadı

Euronews Türkçe'nin haberine göre Virginia'da yargılanan Allison Fluke-Ekren hakkındaki iddianamesinde Savcı Raj Parekh, "Fluke-Ekren en az sekiz yıl boyunca Libya, Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinde üç yabancı terör örgütü adına terör eylemleri gerçekleştirdi. Fluke-Ekren genç kızların beyinlerini yıkadı ve onları cinayet işlemeleri için eğitti. Kendi çocuklarını fiziksel, psikolojik, duygusal ve cinsel olarak istismar etti" dedi.

2019 yılında IŞİD'in mağlubiyetinin ardından Suriye'de yakalanan Allison Fluke-Ekren, Suriye, Irak ve Libya'da terör örgütü adına üst düzey bir komutan olarak savaştı. 

"Annem Bir Canavar"

Annesinin kendisi ve kardeşine uyguladığı tacizleri yıllarca ihbar eden oğlu "Annem çocuklarına sevgisi olmayan, eylemleri için mazereti olmayan bir canavar" dedi.

Fluke-Ekren'in birlikte 5 çocuk sahibi oldukları eşi Volkan Ekren ise IŞİD'in bir keskin nişancı birimine komuta ediyordu. 2015 yılında öldürüldü. Volan Ekren'in öldürülmesinin ardından Allison Fluke-Ekren, 13 yaşındaki kızını bir IŞİD militanıyla evlenmeye zorladı.

Umm Muhammed el-Amriki

Allison Fluke-Ekren ya da terör örgütündeki adıyla "Umm Muhammed el-Amriki" örgüte katıldıktan sonra üç kez daha evlenerek 4 çocuk daha doğurdu. Fluke-Ekren'in son kocası IŞİD'in Rakka savunmasından sorumlu bir komutandı.

Kendi Kızını İntihar Bombacısı Yaptı

IŞİD'ın kadın üyelerinden oluşan bir tabura komuta eden Fluke-Ekren, yüzden fazla kadın ve kız çocuğuna askeri eğitim verdi. Kadınları ve kız çocuklarını AK-47, el bombası, patlayıcı intihar kemerleri kullanma konusunda eğittti. İntihar kemerleri kullanma eğitimi verdiği kişilerden birisi bizzat kendi kızıydı.

kansaslı ışid komutanı yargılanıyor bir türk evlenip örgüte katıldı