Kanser Hastasının İlaçlarını Başkalarına Sattılar

TAKİP ET

Adana'da kanser hastası bir kişinin ilaçları, eczane tarafından başka kişilere satıldı.

60 yaşındaki Süleyman Hergünaç, kendisine konulan lenfositik lösemi teşhisinin ardından KOAH olduğunu ve akciğerindeki kist nedeniyle çalışamayacağını öğrendi. Teşhisten sonra hayatı değişen Hergünaç, o günden bu yana aldığı kanser ilaçlarının son 2 seferdir başkaları tarafından alındığını söyledi.

Mart ayında önce doktora ardından da her zamanki eczaneye giderek kullanması gereken kanser ilacını almak isteyen Hergünaç, ''Senin ilaç Antalya'dan alınmış. Veremeyiz'' cevabıyla karşılaştı. Bunun üzerine Antalya'daki eczaneye ulaşan Hergünaç, '‘Şikayetçi olma, ben bunu sileceğim. Sen Adana'dan ilacını al, mağdur olma'' cevabıyla gidip ilacını aldı ve şikayetçi olmadı.

Ancak Nisan ayında ilaç almak için gittiği eczanede yine aynı sorunla karşılaşan Hergünaç, bu sefer de Girüsun'da yaşayan kişiler tarafından ilaçlarının alındığını öğrendi. Kimlik bilgisi olmadan ilaçlarını satan eczane çalışanlarına dava açacağını söyleyen Hergünaç, önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığına, ardından da SGK ve Eczacılar Odası'na giderek 27 bin lira değerinde olan ilaçlarını 2 aydır alan kişi veya kişilerden şikayetçi oldu.

5 günlük ilacı kaldığını ve ilacı içmezse ölebilceğini söyleyen Hergünaç, “Bir an önce ilaçlarımın verilmesini istiyorum. O ilacım olmazsa kan değerlerim düşüyor, o ilaçla ayakta duruyorum” diyerek yardım talebinde bulundu.
 

süleyman hergünaç kanser ilacı antalya giresun eczane başka biri