Kanuni Sultan Süleyman'ın Portresi Açık Artırmayla 350 Bin Sterline Satıldı

TAKİP ET

İngiltere'de, müzayede evi Sotheby's tarafından yapılan açık artırmayla Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi 350 bin sterline alıcı buldu.

İngiltere'de ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından yapılan açık artırmayla birlikte Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi 350 bin sterline yani yaklaşık 4 milyon 20 bin liraya alıcı buldu. 

Portreyi, telefondan açık artırmaya katılan bir kişi alırken, alıcının kimliği ise açıklanmadı.

19'uncu yüzyıldan bu yana Fransız bir aileye ait olduğu ifade edilen portrenin, 16'ncı yüzyılda, İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapıldığı söyleniyor.

Portrenin, Kanuni Sultan Süleyman'ın Irak'ı Sefevilerden aldığı, Preveze Deniz Savaşı'nda Papa ile müttefiklerine karşı zafer kazandığı zaman dilimine denk geldiği ve portrede Sultan Süleyman'ın 43 yaşında olduğunun tahmin edildiği aktarıldı.

Portrenin, 80-120 bin sterlin arasında bir fiyattan alıcı bulması öngörülürken, Kanuni'nin kızı Mihrimah Sultan'ın 17'nci yüzyılda yapılmış bir portresi de beklentinin çok üzerinde bir fiyattan, 60 bin sterline satıldı.

kanuni sultan süleyman portre ingiltere müzayede sothbey's alıcı buldu satıldı 350 bin sterlin 4 milyon lira açık artırma 16. yy 17.yy 19. yy fransız aile beklenti