Kapadokya'da Belediye Başkanının Oğluna Ait Restoran Yıkıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, Göreme belde Belediye Başkanı Ömer Eren'in oğlu Ümit Eren'e ait restoran, peribacasına zarar vermesi nedeniyle yıkıldı.

Türkiye'nin en önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'in oğlu Ümit Eren'e ait restoran, peribacasına zarar vermesi nedeniyle yıkıldı.

Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından, Kapadokya bölgesinde tespit edilen kaçak yapıların yıkımına geçen yıl 15 Şubat tarihinde başlanmıştı. 

Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme ve araştırmaların ardından, bugüne kadar Nevşehir’in Uçhisar ve Göreme beldelerinde 96, Ürgüp ilçesi ile ilçeye bağlı Ortahisar beldesinde 54, Avanos ilçesi ile ilçeye bağlı Çavuşin köyünde 50 ve kentsel sit alanına giren merkezlerde de 8 olmak üzere toplam 208 kaçak yapı yıkıldı.

Kaçak yapıların yıkımına ise Göreme’de hala devam edilmekte. Kapadokya Alan Başkanlığı, Görkündere mevkisinde Göreme belde Belediye Başkanı Ömer Eren’in oğlu Ümit Eren’e ait restoranın peribacasına bitişik olarak yapılması nedeniyle yıkımına karar verdi.

kaçak kapadokya göreme ömer eren ümit eren belediye başkanı restoran peribacası