Kapalıçarşı'yı Su Bastı: İmamoğlu'ndan 'Sıkıntı Yok' Açıklaması

TAKİP ET

İstanbul yoğun bir sağanak yağışla karşı karşıya kaldı. Kapalıçarşı'yı su basarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da açıklama yaptı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ne yazık ki iklim değişikliğinin etkin halini yazın ortasında bazen yağmurla ve değişen sıcaklıklarla yaşayabiliyoruz" dedi. Binlerce personelle yağışın olumsuz etkilerini azaltmak için çalıştıklarını belirten İmamoğlu; Çekmeköy, Sarıyer, Maslak civarında yoğun bir yağışla karşı karşıya kalındığını söyledi. "İstanbul genelinde 45-50 kiloyla 100 kilo arasında bir yağışı muhtelif bölgelerde yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz" dedi. 

İmamoğlu özetle şu ifadeleri kullandı:

"Yağış Öğleden Sonraya Kadar Sürebilir"

"Sabah erken saatlerde Sarıyer-Beykoz-Çatalca üzerinden bir geçiş yaptı, daha sonra Marmara bölgesinden gelen yağışla birlikte Anadolu yakasında yoğun bir etki yaptı.

Şu anda ise hem burdan kayan yağış dalgası hem de Marmara'dan gelen yağış dalgası İstanbul'un güneybatısından Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt hattına giriş yapan bir yağış söz konusu. Tüm ilçelerle irtibat kurduğumuzu ve bu son dalgayla ilgili Esenyurt, Avcılar, Eyüpsultan ve Başakşehir Belediyelerine de bilgi aktarak aktif şekilde sahada olduğumuzu söylemem gerek.

Yollarda su birikintileri oluştu. Yaklaşık 1 saati aşkın süredir buradan takip ettiğim biçimiyle bir bölgeye müdahale süremiz 10-15 dakikayı bulmadı ve yollardaki bu birikintileri giderdik. Şu anda yollardaki akışkanlık makul seviyede. 

Arkadaşlarımın verdiği bilgilere göre yağış öğleden sonra 2'ye, 3'e kadar sürebilir. Hemşehrilerimden mümkün oldukça dışarı çıkmamalarını istiyorum.

"Hemen Hemen Hiç Sıkıntı Yaşanmadı"

Boğaz hattında yoğun yağış aldık. İstanbul'da genel anlamda hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarda hemen hemen hiç sıkıntı yaşanmadı diyebilirim. Bu Eminönü'nden Üsküdar'a, Maltepe-Pendik'ten diğer bölgelerimize kadar benzer sorun yaşanmadığını net olarak ifade edebilirim. Kaldı ki burada mikro alanlarla ilgili görüntüleri görüyoruz. Eminönü, Kapalıçarşı, Unkapanı gibi noktalarda olabiliyor. 

"Mevsim Normallerinin Dört Katına Çıktı"

Yağış mevsim normallerinin dört katına çıktı ki bu yağışlar bazen 30-40 dakikada olabiliyor. Gerçekten iklim değişikliği artık hepimizin temel sorunu. 3-4 gün sonra da Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre 35 dereceye çıkan bir hava sıcaklığını konuşacağız. Bu bağlamda ricamız, vatandaşlarımızın uyarılarımıza eşlik etmesi.

"Yaralanma ya da Bir Kaza İhbarı Almadık"

Günün özeti, şu ana kadar bir yaralanma ya da bir kaza vs. gibi bir ihbar almadık. Mikro ölçekli, su baskınlarıyla ilgili 153'e ulaşan telafi edilemez bir sorun yaşamadık. Gelen ihbarları takip ediyoruz."

kapalıçarşı su bastı ekrem imamoğlu ibb başkanı sıkıntı yok yaşanmadı açıklaması akom