Kapatma Saatini 5 Dakika İhlal Eden Esnafa Polis Copla Saldırdı

TAKİP ET

Ordu'da kapatma saatini 5 dakika ihlal etmeleri sebebiyle esnaf ile polisler arasında kavga çıktı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşanan olayda, bekçiler, işlettikleri büfeyi saat 00.00'da kapatmadıkları gerekçesiyle iş yeri sahibi Merve Uysal Gülay ve eşi Mehmet Gülay'ı uyardı. Büfenin fotoğrafını çeken bekçiler ile çift arasında tartışma yaşandı. Bekçiler tarafından çağrılan polisler, işletme sahiplerine zor kullanarak Merve Uysal Gülay, eşi ve 2 kardeşini gözaltına aldı. Geceyi karakolda geçiren aile, sabah ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Ailenin kamera kayıtlarıyla yaptığı şikayet üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

"Polisler Bize Copla Saldırdı"

Gülay, yaşananları anlatarak "Gece bekçi arkadaşlar geldi ve 00.00’dan sonra kapalı olmamız gerektiğini söyleyerek, uyardılar. Diğer iş yerleri de açıktı ve biz saat kısıtlaması olduğunu bilmiyorduk. ‘Tamam’ diyerek tezgahımızı toplamaya başladık. Bize toparlanmamız için 10 dakika verdiler. Daha sonra bir bekçinin, köşeye geçip fotoğrafımızı çekmeye çalıştığını fark ettim. Daha sonra dışarı çıkıp, 'neden fotoğrafımızı çektin' diye sordum. O da ‘çekerim’ diyerek cevap verdi. Ben de, 'fotoğrafımızı çekmek istiyorsan karşıya geçip çekebilirsin, varsa ihlalden dolayı işlem yapabilirsin' dedim. Hakkım olanı sorunca, ‘bu kadar işi uzatmayın, neden üstümüze geliyorsunuz’ dedi. Araya eşim ve kardeşim girdi ve biz olayı tatlıya bağladığımızı düşünürken 2 dakika sonra polis aracı geldi. Ekip arabasının içindeki 2 polis memuru ellerinde coplarla bize saldırdı" dedi.

Polislere Görevden Uzaklaştırma Cezası

Ordu Valiliği tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada "7 Temmuz tarihinde saat 00.00'da kapanması gereken iş yerlerini ikaz eden Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı kolluk kuvvetleriyle bir iş yeri sahibi ve çalışanları arasında istenmeyen bir olay meydana gelmiştir. Olayla ilgili tarafların karşılıklı davacı-şikayetçi olmaları üzerine gerekli işlemler yapılarak konu adliyeye intikal ettirilmiştir. Bu olayda 2 personelimiz görevden uzaklaştırılmış, konuyla ilgili soruşturma başlatılmış ve halen devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

polis esnaf olay ordu ünye kapatma saati bekçiler copla saldırdı darp darbetti kavga tartışma 5 dakika ihlal ettikleri gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı