Kapıkule'deki Binalarda Kiracı Olan Bulgarlar 4 Yıldır Kira Ödemiyor

TAKİP ET

Kapıkule Sınır Kapısı'nda TCDD'ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacıların 4 yıldır kira ödemediği öğrenildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda TCDD'ye ait binalarda kiracı olarak bulunan Bulgar taşımacıların 2017 yılından beri kira ödemediği ortaya çıktı. 2019 yılı sonuna kadar ödenmeyen 165 bin 248 euro borç, geçtiğimiz yıl 16 bin euro daha arttı.

Bulgaristan Devlet Demiryolları Şirketi BDZ'nin, TCDD'ye toplam 181 bin 249 euro borcu olduğu öğrenildi. Yapılan sözleşmede bu konuda bir yaptırım hükmü konulmadığından borçlar tahsil edilemiyor. 

17 Ocak 2006 tarihinde Türkiye ile Bulgaristan arasında imzalanan Svilengrad-Kapıkule Demiryolu arasındaki sınır hizmetleri anlaşmasına göre TCDD'nin Bulgar taşımacı şirketlerine kiralanan binalardan aylık metrekare başına 45 Euro ücret alınması gerekiyor. Bu kapsamda da 5 Bulgar şirketinin bina kiraladığı belirtiliyor.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyu TBMM KİT Komisyonu'na taşıyarak TCDD Genel Müdürlüğüne Bulgar kiracıların akıbetini sordu. TCDD tarafından gelen yanıtta ise "Alacakların 1 Ocak 2020'de ödenmesi karar altına alınmış olmasına rağmen hala ödenme yapılmamıştır. BDZ halen kiracımızdır. Konu titizlikle takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

kapıkule bulgarlar bulgar bulgaristan kapıkule sınır kapısı kapıkule gümrük kapısı kira ödemiyor 4 yıldır 2017 2021 TCDD ait anlaşma borç biriktş