Kara Kartal Şampiyonluğunu İzmir'de İlan Etti!

TAKİP ET

Son haftaya averaj üstünlüğü ile giren Beşiktaş, Göztepe karşısında kazandığı 2-1'lik zaferle birlikte Süper Lig şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş, 10. dakikada Domagoj Vida ve 69. dakikada Raşit Ghezzal'ın attığı gollerle şampiyonluğunu ilan etti. Ghezzal'ın golü penaltıdan gelirken, Göztepe'nin golü 24. dakikada Alpaslan Öztürk'ten geldi. 

Beşiktaş'ın puan kaybetmesi ya da averaj farkını kapatacak bir galibiyet kazanmak ümidiyle son haftaya giren Galatasaray ve Fenerbahçe ise ligdeki sıralamalarını koruyarak şampiyonluk umutlarını kalplerine gömdü.

Galatasaray Yeni Malatyaspor karşısında 3-1'lik bir galibiyet aldıysa da bu şampiyonluğa erişmesi için yeterli olmadı. Cimbom Adem Büyük'ün 39. dakikadaki golüyle geri düştüğü maçı, Halil Dervişoğlu'nun 53. dakikada, Ryan Babel'in 60. dakikada, Oğulcan Çağlayan'ın 90+3'te attığı gollerle 3-1 önde bitirdiyse de bu şampiyonluğa ulaşması için yeterli olmadı. Galatasaray Süper Lig'i 2. sırada tamamladı.

Fenerbahçe ise Kayserispor karşısında Pedro Henrique'nin 18. dakikada attığı golle geriye düştüğü karşılaşmayı Enner Valecia'nın 90. dakikada penaltıdan ve Serdar Aziz'in 90+9'da attığı gollerle 2-1 önde bitirdi. Fenerbahçe Süper Lig'i 3. sırada bitiren ekip oldu.

Beşiktaş, Süper Lig'deki 16. şampiyonluğunu aşağıdaki görsel ile ilan etti:

Kara Kartal Şampiyonluğunu İzmir'de İlan Etti beşiktaş şampiyon süper lig