Kara Mantar Enfeksiyonu Nedeniyle Hindistan'da 4 Bin 332 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Hindistan'da Çin Virüsü'ne karşı kullanılan ilaçlar nedeniyle yayıldığı belirtilen kara mantar enfeksiyonu nedeniyle 4 bin 332 kişi yaşamını yitirdi.

Kamuoyunda kara mantar olarak bilinen mukormikoz bağışıklık sisteminde görülen sorunlar ve şeker hastalığı nedeniyle görülebilen bir hastalık. 

Mukormikoz ya da kara mantar, oldukça nadir rastlanan ve toprak, dışkı, bozulmuş meyve ve sebzelerde görülen mukor küfüyle temas edilmesiyle ortaya çıkan bir mantar enfeksiyonu. Halihazırda havada, toprakta ve sağlıklı insanların burunlarında dahi rastlanan bu küf mantarını "kara mantar" hastalığına dönüştüren şey ise salgın sürecinde bazı ülkelerin kullandığı ilaçlar.

Hindistan'da Çin Virüsü salgınının başlangıcından bu yana 45 bini aşkın kişiye mukormikoz teşhisi konuldu ve bunlar içinden 4 bin 332 kişinin yaşamını yitirdiği rapor edildi.

Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, parlamentoya verilen soru önergesine verdiği yazılı cevapta mukormikoza yakalananan 45 bin 374 kişinin 19 bin 73'ünün iyileştiğini, 20 bin 277'sinin ise tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Kara Mantar Enfeksiyonu Nedeniyle Hindistan'da 4 Bin 332 Kişi Hayatını Kaybetti