Karabağ'da Ermeni İşgalciler Yarın Sözde Seçim Yapmaya Karar Verdi

TAKİP ET

Azerbaycan'a bağlı Karabağ'da uluslararası tanınırlığı bulunmayan Ermeni işgal hükümeti yarın (9 Eylül) sözde seçim düzenlemeye karar verdi.

Azerbaycan'a bağlı Karabağ'da uluslararası olarak tanınırlığı bulunmayan Ermeni işgal hükümeti yarın (9 Eylül) sözde seçim düzenlemeye karar verdi. 

Korsan meclis yeni elebaşı seçmek için 9 Eylül'de olağanüstü bir oturum için toplanacak.

Sözde mecliste temsil edilen dört çete -Özgür Vatan, Adalet, ARF Taşnaktsutyun ve Artsakh Demokrat Partisi- geçici elebaşı Samvel Shahramanyan'ı boş pozisyon için aday gösterdi. Eski elebaşı Arayik Harutyunyan 1 Eylül'de istifa etmişti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, planlanan sözde seçimlerin Azerbaycan'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali olduğunu belirterek hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtti.

Farklı uluslararası örgütlerde akredite olarak Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğü kabul eden Ermeni diplomatik misyonlarının, yasadışı rejim adına belge düzenleyerek hukuku çiğnediği belirtildi. 

Açıklamada "Ermenistan'ın söz konusu provokasyonları, normalleşme sürecini olumsuz etkilemektedir. Uluslararası aktörlerin bu konudaki çabalarını baltalamaktadır. Ermenistan'ın sorumsuz ve yıkıcı davranışlarının yarattığı risk ve tehditlerin yeterince anlaşılması ve Ermenistan'ı bu tür eylemlerden kaçınmaya ikna etmek için uygun önlemlerin alınması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

karabağ seçim karabağ azerbaycan ermenistan azerbaycan