Karabağ'da İşgalciler İçin Savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İfşa Oldu

TAKİP ET

Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 yıl boyunca Ermeni işgali altında kalan toprakları kurtarmasının ardından zaferin müjdecisi II. Karabağ Savaşı'nda bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının işgalci Ermenistan'ın tarafında Türk ordusuna karşı savaştığı ortaya çıktı.

ÖZEL HABER | Sputnik Ermenistan’ın köşe yazarlarından Nairi Ohikyan, ajansın “Uyan, Oğul!” adlı özel projesi kapsamında “Batı Ermenistan” olarak tanımladıkları Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan etnik azınlıkların sosyal, kültürel hayatlarını ve tarihlerini mercek altına aldığı saha araştırmalarının haricinde II. Karabağ Savaşı ile ilgili kaleme aldığı köşe yazıları ise Ermenistan ordusu saflarında teröristlerin savaştığını açığa çıkarır mahiyette.

Oğullarına Ermenice Ayk ve Gevorg adlarını veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Muşlu bir babanın II. Karabağ Savaşı’na katılmak üzere büyük oğlu Gevorg’u Ermenistan’a gönderdiğini yazan Ohikyan, köşe yazısında gerek Gevorg gerekse de Gevorg’un babası ile yaptığı görüşmeden bazı ifadelere de yer veriyor. Türkiye doğumlu ve vatandaşı olan Gevorg’un II. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan’a yerleştiği ve Ermenistan ordusuna katıldığını ifade eden terörist babası Armen Vardaryan, oğluna Gevorg ismini verirken, XIX. Asırda Bitlis’te isyan eden Ermeni çete liderlerinden Gevorg Kazaryan’dan esinlenmiş.

Ohikyan bir başka haberinde ise Rizeli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından bahsediyor. Ohikyan, “Bir Ermeni gibi düşünmek gerek” başlıklı yazısında, “Ovanes Mikrtçiyan” adıyla andığı Rize-Hemşinli bir gencin, 2020 yılında Ermenistan’a film çekimi için geldiğini fakat daha sonra çatışmaların başlamasının ardından gönüllü olarak çatışma hattında, önce “Kırmızı Pazar” daha sonra “Tağaverd” mevkiinde Ermeni ordusuna hizmet ettiğini anlatıyor. Ermenistan’a yerleşmek istediğini ifade ettiği Hemşinli genç ile yaptığı görüşmeden de bazı parçaları aktaran Ohikyan, Ovanes’e Ermenice’yi babasının öğrettiğini ifade ediyor.

Bekir Raşit Baykı

 

sputnik ermenistan nairi ohikyan batı ermenistan türkiye cumhuriyeti vatandaşı ermeni terörist ermeni terörist 2. karabağ savaşı ıı. karabağ savaşı ermenistan gevorg ayk ermenice gevorg kazaryan bitlis isyancı e