Karabağ'daki 112 Ton Altın İçin Rus Şirket Bölgeye Silah ve Asker Yığıyor

TAKİP ET

112 tondan fazla altın rezervi bulunan Karabağ'da, Azerbaycan'ın kontrolü ele geçirmesiyle paniğe kapılan Rus işletme bölgeye çok sayıda silah ve paralı asker yığmaya başladı.

Yer altı kaynakları, altın ve bakır madenleri bakımından zengin bir bölge olan fakat yıllardır Ermenistan'ın işgali altında olan Dağlık Karabağ'da 150'den fazla ayrı altın, bakır, çinko, demir gibi kıymetli maden yatağı bulunduğu ve buraların yasadışı işletilerek çok sayıda ülkeye ürün ihraç edildiği biliniyor.

Yıllardır Ruslar İşliyor

Dağlık Karabağ bölgesindeki altın rezervinin 112 tonun üzerinde olduğu bilinirken altınların yüzde 99'unu Rus şirketler çıkarıp dünyaya pazarlıyordu. Bu şirketlerden en büyüğü GeoProMining Gold, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından güvenlik endişelerinden kaynaklı madenlerdeki üretimlerini durdurarak çalışanlarını süresiz izne çıkarmıştı.

Rus Şirket Altından Vazgeçmek İstemiyor

Ancak bölgeden gelen son bilgilere göre Rus şirketin bölgedeki milyarlarca dolarlık altından vazgeçmek istemediği için işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın Kelbecer şehrine büyük miktarda silah ve paralı asker yığarak bölgenin tamamen özgürleştirilmesinin önüne geçilmesini sağlamaya çalıştığı iddia edildi.

dağlık karabağ azerbaycan rus şirket bölgeye asker gönderdi altın rezervi karabağ altın rezervi rus şirket bölgeye mühimmat gönderdi GeoProMining Gold ihracaat yer altı kaynakları türkiye ab ermenistan işgal sald