Karabağ'daki Çatışmalara 'Rus' Müdahalesi

TAKİP ET

Rusya ve Ermenistan Savunma Bakanlıkları, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaların Rusya'nın müdahil olmasıyla durduğunu bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimi durdurmaya yönelik adımlar attıklarını belirtti. Açıklamada, “Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında.” ifadelerine yer verildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise açıklamasında, Rusya’nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

Diğer yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Azerbaycan-Ermenistan sınırında yükselen tansiyon hakkında görüşme yaptı. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, iki liderin temasları sürdürme konusunda anlaştığı ifade edildi.

Yaşlı, kadın ya da bebek ayırt etmeksizin sivilleri sık sık hedef alan Ermeni ordusu, sınırda bazı yükseklikleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde edebilmek için yerel saatle 11.00'de Laçın ve Kelbecer istikametinde saldırı başlatmıştı. Saldırıda 2 Azerbaycan askeri yaralanmıştı.

Azerbaycan ordusu da aynı istikamette operasyon başlatmış, saldırı düzenleyen Ermeni askerlerini silahsızlandırılarak gözaltına almıştı.

Rus Rusya Karabağ Qarabağ Karabakh ermeni ermenistan çatışma saldırı asker Azerbaycan