Karabük Üniversitesi Öğrencileri İsyan Etti: Kampüste Sayıları Giderek Artan Afrikalı Göçmenlerin Türk Öğrencilere Tacizde Bulunup Tehdit Ettiği İddia Edildi

TAKİP ET

Karabük Üniversitesi (KBÜ)'de okumaya gelen Afrikalı göçmenlerin son zamanlarda artış gösterdiği ve Türk öğrencilere, özellikle de kadın öğrencilere zor anlar yaşattığı, sosyal medyadan sesini duyurmak isteyen öğrenciler tarafından iddia edildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’de okumaya gelen Afrikalı göçmenlerin son zamanlarda artış gösterdiği ve Türk öğrencilere, özellikle de kadın öğrencilere zor anlar yaşattığı, sosyal medyadan sesini duyurmak isteyen öğrenciler tarafından iddia edildi.

Gazeteci Gamze Dağ'ın aktardığına göre, 2019 yılından bu yana sayıları oldukça artan Afrikalı göçmenler, genellikle üniversite öğrencilerinin bulunduğu “Yağmur Park” olarak bilinen bölgede, kadın öğrencilere tacizlerde bulunuyor ve yalnız dolaşan erkek öğrencilere ise kalabalık gruplar halinde tehditler savuruyor. Bazı Afrikalı göçmenlerin terör eylemlerinde bulundukları ve buna hiçbir yöneticinin karşı çıkmadığı yönünde şikayetlerin de bulunduğu kaydedildi.

Karabük Üniversitesi'nde göçmenlerin düzenlediği etkinlikten çekilen fotoğraflar şöyle:

Bununla birlikte, Afrikalı öğrencilerin bir araya gelerek kiraya çıktıkları konutlarda da komşulara oldukça zor zamanlar yaşattıkları, daha fazla ücret ödeyerek evleri toplu halde tuttukları için Türk öğrencilerin barınma sorunu da yaşadığı belirtiliyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ)'de okuyan öğrenciler, Afrikalı göçmenlerin kendilerine yaşattıkları zor anları "Karabük Türk kalsın" diyerek sosyal medyada paylaşırken, ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce göçmen sorununun önüne geçmesi için çağrıda bulunuyor.

 

 

 

karabük üniversitesi afrikalı göçmen göçmen sorunu üniversite