Karaçay-Çerkes'te Oğulları Ukrayna'ya Gönderilen Öfkeli Anneler Eylem Başlattı

TAKİP ET

Karaçay-Çerkes'te oğulları Ukrayna'ya gönderilen anneler protesto başlattı.

Her gün daha fazla Rus askerinin annesi ölüm haberlerini alıyor. Bu yüzden çocukları hala hayatta olanlar, oğullarının bir an önce geri getirilmesini talep ediyorlar.

AjansKafkas'ın haberine göre, Karaçay-Çerkes’teki asker anneleri, işgalci Rusya tarafından Ukrayna’ya savaşa gönderilen oğulları ile ilgili bilgi almak için Zelençuk (Zelençuskaya) bölgesindeki köprüyü trafiğe kapattı.

Bölgedeki Husa nehri üzerinde bulunan köprüyü trafiğe kapatan altı asker annesi, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığında sözleşmeli askerlik yapan evlatları hakkında bilgi talep ediyorlar.

Ukrayna'nın işgaline katılan Karaçay-Çerkes doğumlu askerlerden uzun süredir hiçbir bilgi alamadıklarını bildiren çaresiz kadınlar, seslerini duyurmak için köprüyü kapattıklarını kaydettiler. Güvenlik güçleri hemen olay yerine intikal ederek öfkeli asker yakınlarını gözaltına aldı. Tek isteği yakınlarından haber almak olan anneler hakkında idari işlem başlattı.
 

Ukrayna, Rus Aileler İçin Bir Site Oluşturmuştu


Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus ailelerin çocuklarının ölü ya da esir olup olmadığına ilişkin bilgi alabilecekleri bir site oluşturmuştu. Oluşturulan sitede savaş alanından alınan fotoğrafları ve videolar derhal yayımlanıyor. Sitede esir ya da ölü Rus askerlerin videoları ya da kimlik bilgileri yer alıyor. 200rf.com sitesinde yer alan bilgilerin yanı sıra bir de Telegram kanalı açılmıştı. Ancak kanalda esir ve ölülere ait hassas görüntülere yer veriliyor.

Ukrayna, Rus Aileler İçin Ölü ve Esirlerin Bilgilerinin Yer Aldığı Bir Site Oluşturdu

çerkes karaçay rus rusya ukrayna işgal savaş putin Vladimir Zelenskiy zelensky