Karadeniz'de 6 İlimiz Sessizliğe Büründü

TAKİP ET

Çin virüsü risk haritasına göre "çok yüksek riskli" illerimizden Trabzon, Ordu, Giresun, Rize ve Gümüşhane ile "yüksek riskli" illerimizden Artvin, bugünkü sokağa çıkma kısıtlamasıyla sakin bir gün geçiriyor. Öte yandan polis, şehirlere giriş ve çıkışlarında araçları durdurularak sürücülerin izin belgelerini kontrol ediyor.

Çin virüsü salgınına karşı mücadele amacıyla 29 Mart Pazartesi saat 05.00'te sona erecek kısıtlama kapsamında "çok yüksek riskli" illerimiz arasında bulunan Trabzon'un sokak ve caddelerinde sessizlik hâkim oldu. Böylece Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak en sakin günlerinden birini daha yaşadı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise bu fırsatı değerlendirerek şehir merkezindeki Uzun Sokak ve Kahramanmaraş Caddesi'nde başlattıkları kanalizasyon ve su çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Gümüşhane, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin'de de ana cadde, sokak, meydan ve sahil kesimleri kısıtlamadan ötürü bugün boş kaldı.

Vatandaşların kısıtlamaya büyük oranda uyduğu gözlemlenirken bazılarının evlerine yakın market ve fırınlara giderek alışveriş yaptıkları görüldü.

Kolluk kuvvetlerince kısıtlama kapsamında adı geçen illerimizin giriş çıkışlarında araçlar durdurularak sürücülerin izin belgeleri kontrol edildi.

trabzon gümüşhane rize ordu giresun artvin çok yüksek riskli yüksek riskli çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19 sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar kontrollü normalleşme Uzun Sokak