Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un Montrö İle Bir Alakası Yok

TAKİP ET

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile bir ilgisinin olmadığını savundu.

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümünce düzelenen sektör seminerine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un bir "vizyon projesi" olduğunu belirterek "Önümüzdeki 100 yıllara yön verecek çok önemli bir projedir. Siyasi çekişmelere konu edilecek bir proje asla değildir" dedi.

"Montrö Boğazlar Sözleşmesi sadece İstanbul Boğazı'nı değil, Marmara Denizi'ni, Çanakkale Boğazı'nı da kapsıyor. Kanal İstanbul'un Montrö ile bir alakası yoktur" tezini savunan Karaismailoğlu, "Çünkü Kanal İstanbul'dan geçen gemi, Marmara Denizi'ni kullanacak, Çanakkale Boğazı'nı da kullanacak. Burada Montrö'nün bütün şartları gerekli. Montrö'nün detaylarında, savaş ve barış durumunda Türkiye'nin hakları ve hukuku vardır. Biz de bunları yakından takip ederek, birebir uyguluyoruz. Şu anda savaş döneminde bile bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul proje alanındaki arsaların belli isimler ve özellikle Araplar tarafından satın alındığını görmezden gelen Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, emlak-rant projesi gibi getirilip, basit konulara, günlük dedikodu siyasetine alet edilecek bir proje asla değildir. Hele bunu ülkeyi yönetmeye talip olan kişilerin konuşması o kadar komik oluyor ki. Onlarca, yüzlerce gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçmek için bekliyor" dedi.

Boş Tartışmalar Sürerken İstanbul Sessiz Sedasız Arapların Oluyor

adil karaismailoğlu kanal istanbul ulaştırma bakanı Montrö Boğazlar Sözleşmesi alakası yok