Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na: Şov Yapmasın

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının tamamlanması için hazırladıkları projenin Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmediğini söylemiş ve "Akıllarını başlarına devşirsinler. Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler" demişti. 

İmamoğlu: Bugüne Kadar Yapmadım, Artık Afişe Edeceğim



İmamoğlu'na yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karasimailoğlu, "İmamoğlu yapması gerekenleri yapmalı, sorumluluğunu yerine getirmeli. Hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmeden algı operasyonu yapıyor. Belgeleri iletmedi. Konuşmakla olmaz, icraat göstermeli" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun onay beklediğini söylediği Sefaköy-Beylikdüzü metrosuna değinen Bakan Karaismailoğlu, "Söz konusu hattın projelerinin incelenmesinde onay verebilmesi için zorunlu olan 'kesin proje' vasfında proje teslim edilmedi. Doküman sunumu yapıldı, eksikler ise İBB temsilcilerine bildirildi ancak İmamoğlu, hiçbir hizmet yapmıyor. Hodri meydan, önce elindeki işleri bitirsin, şov yapmasın" diye konuştu.

"Sondaja dayalı zemin etüt raporu, jeolojik plan ve kesit kesin projeleri, deprem etüt raporu, mimari kesin projeler, tünel ve istasyon kazı-destek sistemleri başta olmak üzere onayımıza esas olmazsa olmaz projeler, halihazırda sunulmamış bulunuyor" diyen Karaismailoğlu, "Hiçbir icraatta bulunmadan çıkıyor, kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş yapmak istiyorsa enerjisini Mahmutbey-Esenyurt hattı için kullanabilir. Çalışsın yeter ki" ifadelerini kullandı.

Adil Karaismailoğlu ekrem imamoğlu metro projesi onay şov yapmasın