Karaman Valisi Işık: Vaka Sayımız Büyük Oranda Arttı

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, ildeki Covid-19 vakalarının yeniden yükselişe geçtiğini aktardı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, kentte Covid-19 vaka sayılarının artışa geçtiğini belirterek “Bir ara Karaman'da herkes yeşile döndük diye çok sevindi. Bütün tedbirleri elden bıraktı. Ne yazık ki bugünlerde yine bu vaka sayımız çok büyük oranda artışa geçti” ifadelerini kullandı.

Vali Işık, Çin virüsü tedbirleri kapsamında gönüllü sağlık denetçileriyle toplantıda bir araya geldi.

Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda gönüllü sağlık deneticilerine hitap eden Vali Işık, Covid-19 ile mücadelede sahada görev yapan gönüllü sağlık denetçilerinin çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek özellikle son zamanlarda artmaya başlayan vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmemesi için mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan uyarı ve ikazlara rağmen insanların ‘bana bir şey olmaz' mantığıyla hareket ettiğini, bu nedenle virüsün hızının kesilemediğini belirten Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Sizin katılımcı olmanız bizi hem teşvik etti hem de mücadeleyi kazanmada umutlandırdı. Her geçen gün gittikçe kötüye gidiyor. Bir ara Karaman’da herkes yeşile döndük diye çok sevindi. Bütün tedbirleri elden bıraktı. Ne yazık ki bugünlerde yine bu vaka sayımız çok büyük oranda artışa geçti” ifadelerini kullandı.

Toplu ve kapalı alanların virüsün bulaşma riskini daha fazla artırdığına dikkat çeken Vali Işık, özellikle fiziki mesafe, maske kullanımı ve temizliğe dikkat edilmediği müddetçe sürecin olumsuz seyredebileceği uyarısında bulundu.

Vali Karaman Mehmet Alpaslan Işık koronavirüs covid-19 Çin virüsü