Karamollaoğlu: Afganistan'da Kamplar Oluşturulmalı ve Batı da Türkiye de Desteklemeli

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Afganistan'daki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan'dan on binlerce insanın kaçmasını eleştiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, yalnızca kalifiye Afgan göçmenleri alan Batı ülkelerini eleştirdi.

Afganistanlıların ülkeden ayrılmalarının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Afganistan’da birtakım kamplar oluşturulmalı ve Batı da Türkiye de oradaki insanlara destek vermelidir" dedi.

"Geçmişte Afgan ordusunun subaylarını Türkiye'de yetiştirme imkanı tanınmıştı" diyen Karamollaoğlu, "Bundan sonra da olabilir ama asker olarak bizim orada bulunmamızı arzu etmiyorlar. Onlar, 'Eğer destek vermek istiyorsanız iş adamlarınızla, kalifiye insanlarla gelin bizim kalkınmamıza destek verin.' diyorlar ki, mantıklı olan da budur" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu HaberTürk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda da Afganistan meselesine değinmiş ve "Afganistan'da son 40 yıldır, bunun son 20 yılı ABD'ye karşı olmak üzere bir bağımsızlık mücadelesi vardı. Bunlar sonunda galip geldiler. Bana göre ABD ne derse desin, bu mücadeleden yenik çıktı" demişti.

Karamollaoğlu Afganistan'da Kamplar Oluşturulmalı ve Batı da Türkiye de Desteklemeli