Karamollaoğlu: Altılı Masanın Eskisi Gibi Bir Önemi Kalmadı

TAKİP ET

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Bursa Kestel'de yaptığı açıklamada "altılı masanın eskisi gibi bir önemi kalmadığını" sölyedi.

Kestel Yeşilvadi Mesire Alanında "Geleneksel Milli Görüş Buluşması"na katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bursa'da Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin yanındaki Mübadele Kahvesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Temel Karamollaoğlu, oradan Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde hemşehrileriyle buluştu.

Burada yaptığı konuşmada kısa süre önce Ankara'da yaptıkları toplantıya büyük bir katılım olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, bu toplantıyla birlikte seçim startını vermiş olduklarını söyledi. 

"Altılı Masanın Eskiden Olduğu Gibi Büyük Bir Önemi Kalmadı"

Bir dernek üyesinin "seçime koalisyon olarak mı gireceklerini" sorması üzerine Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani altılı masa benim kanaatim devam eder. Ama altılı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli’yi daha çok etkiledi. Yani onun oyları yüzde 6’ya düşünce milletvekili çıkaramama ihtimali çıktı ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey’in neye göre karar vereceğini bilemiyorum" dedi. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için baskı yapıldığını belirten Karamollaoğlu, hiçbir yerde seçim tarihi belli olmadan adayın belirlenmeyeceğini ve bunun genel bir kural olduğunu belirterek "Onun için seçim tarihi belirlendi mi, en az üç ay var demektir seçime. O zaman da süratle bir karar verilir. ve o karara göre de icraat yapılır diye ümit ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı: "Önümüzdeki Birkaç Ay Zarfında Görürüz"

Saadet Partisi'nin altılı masanın pazar günü yapılacak olan son toplantısına ev sahipliği yapacağını belirten Karamollaoğlu, "Yani uyum içinde bugüne kadar bir çalışma yapıldı. Bazı prensip kararları alındı. Bundan sonra da bu çalışmaların nasıl olacağına dair birkaç adımın daha atılmasına ihtiyaç var kanaatindeyim. Çünkü geçmişte de söylemiştim. Daha önceden, yani koalisyonlar seçimden sonra yapılır. Ama bu sefer Cumhurbaşkanlığı seçimi esas olduğu için Cumhurbaşkanlığından bir kişi desteklenecekse onunla kim aday olacaksa bir mutabakat sağlanması gerekir ki, herkes o mutabakata göre politikalarını belirlesin. Onu da önümüzdeki birkaç ay zarfında görürüz diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi altılı masa eskiden olduğu gibi bir önemi kalmadı