Karamollaoğlu: Biz Laiklikten Değil, Sözde Laikçilerden Çok Çektik

TAKİP ET

Partisinin 8. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Biz laiklikten değil, sözde laikçilerden; İslam'dan değil, sözde İslamcılardan; muhafazakarlıktan değil, muhafazakarlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çektik" diye konuştu.

Saadet Partisi 8. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu kongrede tek aday olarak Genel Başkanlık seçimlerine giriyor. Genel Başkanlık seçimlerinin yanı sıra kongrede Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin belirlenmesi için seçimler yapılacak ve partiyi seçime götürecek kadrolar belirlenecek.

"Bizler Laiklikten Değil, Laikçilerden Çektik"

"Bilge Başkan Temel Başkan" sloganlarıyla kürsüye çıkan Temel Karamollaoğlu, "Sünnilik-Alevilik, dindarlık ve laiklik gibi tartışmalar yüzünden yıllarca hem zamanını hem de enerjisini tüketmiştir.  Bu konularda telafisi imkansız acılar yaşanmıştır. İnsanımız bıkmış, usanmış ve yorulmuştur. Bizler; laiklikten değil, sözde laikçilerden, İslam'dan değil, sözde İslamcılardan, muhafazakarlığın kendisinden değil, muhafazakarlık adı altında değerlerimizi istismar edenlerden çok çektik" diye konuştu.

Bu konuların artık bir daha açılmamak üzere kapanması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "Din, herhangi bir sosyal grup ya da partinin tekelinde olmadığı gibi; Laiklik de herkesin dini, siyasi ve sosyal görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmesinin teminatı olarak anlaşılmalıdır" dedi.

"Devletin Vazifesi Kimlik Dayatmak Değildir"

"Devletin vazifesi kimlik dayatmak değildir. Var olan kimliklerin devlet şemsiyesi altında huzur, barış ve güven içerisinde varlıklarını özgürce sürdürmesini sağlamaktır" diyen Karamollaoğlu, Erdoğan'ın başörtüsü referandumu çağrısı için "Temel hak ve özgürlükler ne zamandan beri referandum konusu yapılabiliyor? Aileyi darmadağın eden sizler, hangi yüzle aile mefhumunu ağzınıza alabiliyorsunuz?" diye sordu.

İktidara "Kazanım" Tepkisi

İktidarın mütedeyyinler için "kazanımlardan" söz etmesine tepki gösteren Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kazanımlardan bahseden sizler, bunlar üzerinden insanımıza göz dağı veren sizler neleri kaybettirdiniz bu ülkeye, önce bunların hesabını bir verin bakalım. Muhalefeti mayınlı arazilerde siyaset yapmaya zorlayarak ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. O dönem kapandı artık. Sonuna geldik. Necip Fazıl'dan bir şiir okuyup, Nazım Hikmet'ten bir alıntı yaparak 'Halay da bizim, horon da bizim' diyerek süslü cümleler kurup sonra toplumu kamplara ayırma dönemi bitti artık."

Altılı Masa Vurgusu

Altılı Masa'nın seçimi kazanacağını ve yaşanabilir bir Türkiye inşa edeceğini belirten Karamollaoğlu, masanın tüm Türkiye'yi kapsadığını belirterek "Kurduğumuz bu masanın ayakları; Tunceli'nin, Kocaeli'nin, Sivas'ın, Konya'nın, Afyonkarahisar'ın ve Ankara'nın bereketli topraklarına sapasağlam basmaktadır" dedi.

Karamollaoğlu, masada belirlenecek adayın Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

temel karamollaoğlu saadet partisi kongre biz laiklikten değil sözde laikçilerden çok çektik