Karamollaoğlu: CHP'nin Aldığı Yüzde 25 Oyun İçinde En Az 7 veya 8'i CHP Dışından Gelmiş Oydur

TAKİP ET

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir canlı yayında CHP'nin aslında %17-18 bandında bir oy aldığını iddia etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KRT TV’de Gündem Özel programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin yeni anlaşmalar yapılabileceğini ifade eden Karamollaoğlu, ayrıca CHP'nin oy oranına ilişkin yaptığı değerlendirmede %7-8 oyun dışarıdan geldiğini ileri sürdü.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

'Bu İttifak Bitti Mi? Elbette Bitti' 

Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'Bundan sonra size hayatta başarılar' sözüne ilişkin olarak “Ben Sayın Akşener’in cümlelerini yorumlama yetkisine sahip değilim. Sayın Akşener’i kongreden sonra da aradım. Tebrik ettim… Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı. Biz, altı sene önce de ittifak yaptık. Ne için? Referandumda millet bu yeni sisteme hayır desin diye…” şeklinde konuştu.

Altılı masa için ise Karamollaoğlu,  “Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil. Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu: Biz, hem altılı masada bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimizle görüşürüz”  ifadelerini kullandı.

'Geçmiş Seferde Yapıldığı Gibi Şimdi de Yapılabilir'

Temel Karamollaoğlu yerel seçimlerdeki ittifak oluşturma sürecine ilişkin ise şöyle konuştu:

“Çünkü dokuz ay sonra yerel seçimler var. Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş seferde yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimizle olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum.”

'CHP’nin Aldığı Yüzde 25 Oyun İçinde En Az 7 veya 8’i CHP Dışından Gelmiş Oydur'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçimlere ortak listeden girdikleri CHP'nin oy oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, "CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelmiş oydur." diyen Karamollaoğlu, "CHP bundan önceki seçimlerde de yüzde 25'i tutturamadı" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu altılı masa chp millet ittifakı yüzde 25 genel seçimler yerel seçimler ittifak saadet partisi iyi parti meral akşener