Karamollaoğlu Erdoğan'ın 20 Yıl Önceki Açıklamalarını Hatırlattı

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Karamollaoğlu, İşsizlik Fonu'nun amacı dışında kullanılması nedeniyle eridiğini belirterek "2020 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle bu fonda 131,5 milyar lira para vardı. Ama 9 Ağustos 2021 tarihi itibariyle bu miktar 86 milyar liraya geriledi. Peki bu eriyen miktar sadece işçilerimiz için mi, işsiz kalan insanlar için mi kullanıldı? Bunun ne yazık ki böyle olmadığını görüyoruz. 2021 yılının ilk üç ayından itibaren devam eden düşüş eğer durdurulamaz, önlenemez ise bu fon iki yıla kalmadan tamamen eriyecektir.

Çalışanların maaşından damga vergisi bile alınarak oluşturulan, işçinin ücretinden kesilen paralarla oluşturan bu fon, bundan dolayıdır ki her geçen gün erimektedir. Bu fonun sadece kuruluş maksadına uygun bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini iktidara hatırlatıyor ve iktidardan bu politikayı bu şekilde takip etmesini bekliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın Konuşmalarını Hatırlattı

"Sayın Erdoğan 2000’li yılların başında 'Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlarda 'açız' diye bağırıyorsa; ev kirasını, su ve elektrik faturasını ödeyemiyorsa bunun sorumlusu bugünkü hükümettir' diyor" diyen Karamollaoğlu, "Birçok konuda Sayın Cumhurbaşkanı’na biz bundan dolayıdır ki iktidara gelmeden hemen önce ve iktidar sorumluluğunu üstlendikten hemen sonra yapmış olduğu konuşmaları bir defa daha bizzat kendisi dinleyerek, ne söylediğini hatırlamasında fayda görüyoruz. O gün söylediği türkü başkaydı, bugün bambaşka bir türkü söylüyor ve bugün ülkemizin içine sürüklenmiş olduğu ekonomik sıkıntı adeta geçmişi mumla aratıyor" diye konuştu.

Vatandaşın ekonomik durumunu anlatan Karamollaoğlu, "Sadece elektrik faturalarına baktığımızda bile konunun ne kadar korkunç olduğunu görmek mümkün. Elektrik Mühendisleri Odası'nın hesaplarına göre 4 kişilik bir ailenin elektrik faturasına ödediği tutar, beş yılda 94 liradan 210 liraya artmış. Bu sadece bir kalem. Eğer biz bütün kalemleri göz önüne alırsak hakikaten bir ailenin geçimi artık eskiden Sayın Erdoğan’ın yaptığı çay ve simit hesabıyla altından kalkılamayacak bir noktaya geldi ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu Erdoğan'ın 20 Yıl Önceki Açıklamalarını Hatırlattı