Karamollaoğlu Gizlice Abdülhamit Gül'le Görüştü

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun müstafi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile gizlice görüştüğü öğrenildi.

Abdülhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı görevinden istifasına ilişkin bir yazı kaleme alan Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Gül'ün görev süresi boyunca önemli reformlara imza attığını ve görevi bırakmadan bir gün önce şu vurguları yaptığını belirtti:

“Kişisel verilerin korunması hakkı kapsamında; 1) İddianamelerde, iddia konusu haricinde özel hayata girilmesini yasakladık. 2) İletişim kayıtları sadece takipsizlik kararı üzerine yok edilirken, bunu beraat kararları için de geçerli hale getirdik.”

Bakanlıktan istifa ettikten sonra Abdülhamit Gül'e birçok telefon geldiğini belirten Öksüz, bunlardan birinin de Karamollaoğlu, Saadet liderinin Çin Virüsü nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi'nde yattığı sırada ilk ziyaret edenlerden birisinin Gül olduğunu hatırlattı.

Abdülhamit Gül'in Milli Görüş Hareketi kökenli olduğunu ve Erbakan'ın tüm toplantılarında değişmez sunucu olduğunu belirten Öksüz, "MGV nesli ve ideali ile göbek bağını hiç kesmedi… Koltuğu tebessümle devretmesi, makam ve mevkiin gölgesinde kalmadığının kanıtı oldu. Adalet duygusu gelişmiş ve olgunlaşmış bir Adalet Bakanıydı" dedi.

Gül, Oğuzhan Asiltürk ile de sürekli görüşme halindeydi. Adnan Öksüz yazısında, Temel Karamollaoğlu ve Abdülhamit Gül arasında geçen gizli görüşmenin içeriğine dair bir bilgiye yer vermedi.

Temel Karamollaoğlu abdülhamit gül istifa gizlice görüştü