Karamollaoğlu: HDP Terörle Arasına Mesafe Koyacaktır ki Koyuyor

TAKİP ET

Temel Karamollaoğlu, HDP ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Euronews Türkçe'ya açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu, HDP ile yaptıkları görüşmeye ilişkin "HDP’nin politikalarını benimsiyoruz dememiz mümkün değil. Onlar farklı bir politika yapıyor. Diğer partilerin de yani CHP’nin de ayrı politikası ve gündemi var, İYİ Parti’nin de öyle. Biz HDP ile de bu görüşmeyi yaptığımız zaman her konuda ittifak ettik veya birbirimizi destekleyeceğiz diye bir netice çıkarılmamalı. Ancak bizim temel kanaatimiz bütün partilerin birbiriyle konuşabilmesi. Çünkü konuşamazsak birbirimizi tanıyamayız ya da ilerde farklı konularda anlaşma ihtimali bütünüyle ortadan kalkmış olur. Biz insanız ve insanlar konuşa konuşa anlaşır. O nedenle bunun bizim siyasetimizde çok önemli bir yeri olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Siyasete hakim olan üslubu tasvip etmediğini belirten Karamollaoğlu, "Başta Sayın Cumhurbaşkanının tavrı olmak üzere muhalif olan herkesi çok ağır bir şekilde itham ediyor. Bu doğru değil. Dünyada barış böyle olur, barış çok farklı görüşlere sahip olan kesimlerin birbiriyle konuşabildikleri ortam oluşursa kavga durur" diye konuştu.

HDP Terörle Arasına Mesafe Koyuyor

AKP'nin çözüm sürecini öven Karamollaoğlu, "Bir süreç takip edildi ve barış görüşmeleri yapıldı. Ama o süreç esnasında da terörün şiddetlenmesi ister istemez kutuplaşmaya sebep verdi. Ben şuanki noktada ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da…" dedi.

HDP İstanbul Kongresi'nde Kürtçü Terör Propagandası


"HDP’nin için de bunlar da var, yine parti içinde farklı gruplar ve sesleri çıktığı da bir gerçek" diyen Karamollaoğlu, "Onun için terörü bir tarafa bırakmamız ve demokratik şartlar altında konuşmamız gerekir. Kendi lisanlarını konuşması gibi bu istikamette AKP’nin attığı adımlar da var. Bugün Türkçe yayın yapan bir kanal var, Kürtçe konuşması suç değil ki geçmişte maalesef bu bir suçtu. Yine kendilerini ifade etmelerine fırsat verilmedi ama şimdi var. Bunun ötesinde bir sorun yok. Ama birisi bölünmeye, şiddete başvuralım derse elbette bunun karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin konuşan Karamollaoğlu, "Ben sanki seçime yakın bir ittifak sağlanırmış gibi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu hdp terör