Karamollaoğlu: İktidar Ya Doğu Türkistan'ı Seçecek Ya Doğu Perinçek'i

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Doğu Türkistan konusunda iktidarın sessiz kaldığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Türkiye’de, Çin muhipliğine soyunan bazıları çıkıp, Doğu Türkistan mazlumları ile PKK’yı aynı kefeye koyabiliyor. Bu konuda sessiz kalan iktidar iki ‘Doğu’dan birisini seçmek zorunda; ya Doğu Türkistan’ı seçecek ya da Doğu Perinçek’i" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti: "AK Parti ve MHP’ye gönül veren kardeşlerimiz; sizler, Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlere karşı üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve kardeşlerimize el uzatılması için gönül verdiğiniz partilere baskı uygulamalısınız."

Salgın nedeniyle meydana gelen ekonomik sorunlara hükümetin çare bulması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "Vatandaş, geçimini nasıl sağlayacağını, faturasını nasıl ödeyeceğini, evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını bilemiyor. İktidar olarak siz, herkesin karnının doyması ile mükellefsiniz. Açlık çekenlerle karşı karşıya gelmiyorlar; yükselen sesleri de sadece muhalif bir tepki gibi görüyorlar. Ne yazık ki halkın dertlerinden bihaberler" şeklinde konuştu.

Daha önce yaptıkları destek teklifini tekrarladıklarını kaydeden Karamollaoğlu "Her vatandaşımıza 1000 TL destek verilmesi gerekir. Pandemi sürecinden etkilenen esnaflarımızın mutlaka ellerinden tutup, onları ayakta tutmalıyız" dedi.

temel karamollaoğlu temel saadet karamollaoğlu saadet partisi açlık yoksulluk fakirlik yaşam tarzı doğu perinçek doğu türkistan