Karamollaoğlu İle Babacan Bir Araya Geldi: İktidar Değişmeden Sorunlar Çözülmez

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşme gerçekleştirdi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki genel başkan, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından basının karşısına birlikte çıktı. Ekonomik sorunların altını çizen liderler gerçekleştirdikleri açıklamada soruların çözümü için iktidar ve sistem değişikliğine dikkat çekti.

"Erdoğan Çarşıya, Sokağa Çıksın İnsanların Arasına Karışsın"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, memurların ve işçilerin hayatlarından memnun olduğunu söyleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken,"İşçilerin ve memurların hayatlarından memnun olduğunu söyleyen Sayın Erdoğan’a çağrımız; çarşıya, sokağa çıksın insanların arasına karışsın. Önceden program ayarlamadan rastgele çat kapı otursun bir kıraathaneye. Hayatlarından memnun olup olmadığını emeklilerin kendisi söylesin. Sabit gelirlilerin tamamının maaş artışı resmî enflasyona göre yapılıyor. TÜFE yüzde 19. Halbuki hayatın gerçek enflasyonunda yüzde 40, 50 gibi artışlar var. TÜİK’in kendi açıkladığı gıda enflasyonu 30’larda. Mızrak çuvala sığmadığı için rakamları makyajlayarak ancak bu kadar düzeltebiliyorlar. Sabit gelirli vatandaşlarımızın geliri ancak resmî enflasyon kadar artırılıyor. Ama çarşı pazar enflasyonu can yakıcı.”ifadelerini kullandı.

"Denetlenemeyen Bir Yönetim Ülkenin Başına Yeri Gelir Çok Ciddi Sıkıntılar Açabilir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da Türkiye’nin karşılaştığı problemlerin sayılamayacak kadar çok olduğunun altını çizen, “Sayın Cumhurbaşkanı, bu problemlerin varlığını pek kabullenmiyor ama insanımız bu problemlerin varlığını yaşayıp görüyor. Bu problemlere çözüm de ancak istişarelerle ortaya konulabilir.” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü sistemle parlamenter sisteme geri dönülmesi en azından Meclis’in aktif hale getirilmesi için hem kanun yapma hem de hükümeti denetleme imkanına kavuşması yönünden çok büyük önem arz ediyor. Şu an maalesef denetlenemeyen bir icra ile karşı karşıyayız. Bizim bugünkü başkanlık sistemine başından beri itiraz ettiğimiz nokta buydu. Denetlenemeyen bir yönetim ülkenin başına yeri gelir çok ciddi sıkıntılar açabilir. İşte bundan kurtulabilmek için parlamenter sistem önemlidir.”

Temel Karamollaoğlu Ali Babacan DEVA Partisi Saadet Partisi