Karamollaoğlu: İttifaklar Artarsa Oylar Bölünür

TAKİP ET

Temel Karamollaoğlu muhalefet kanadında ittifakların artmasının oyların bölünmesi anlamına geleceğini söyledi.

Bursa'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İttifakların artması oyların dağılması manasına gelir. Bu, iktidarın hoşuna gider. Çünkü sadece iki ittifak olursa oyları paylaşırlar ama üç olursa iktidarın karşısında bulunan blok zayıflar" açıklamasını yaptı.

"Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı şimdilik somutlaşmış. Cumhur İttifakı belli. Millet İttifakı'nda ise tablo biraz değişebilir. Üçüncü bir yol arayışı içerisinde olanlar da var. Şimdiden erken geliyor ama arayış, konuşmalar, görüşmeler devam edecek" diyen Karamollaoğlu, "Neticede ittifakların artması oyların dağılması manasına gelir. Bu, iktidarın hoşuna gider. Çünkü sadece iki ittifak olursa oyları paylaşırlar ama üç olursa iktidarın karşısında bulunan blok zayıflar; çıkaracağı milletvekilleri itibarıyla. Bugünkü sistem öyle işliyor. Bu konular görüşülmesin demem ama benim kanaatim şimdiden kesin bir tavır sergilemek veya tavır beklemek doğru olmaz. Bu arayış devam edecek" ifadelerini kullandı.

Saadet lideri Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ilan etmesinin erken olduğuna yönelik değerlendirmelerini ise yineledi.

temel karamollaoğlu ittifak seçim Saadet Partisi