Karamollaoğlu: Kudüs'e Sahip Çıkmak Ankara'ya Sahip Çıkmaktır

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, SP TBMM grup toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, konuşmasında Filistin’de yaşananları değerlendirdi. ABD'yi eleştiren Karamollaoğlu, "Her şeyleriyle bu meselenin içindeler. Alenen bu suça ortak olduklarını ilan etmekten de hiç çekinmiyorlar. Biz ABD’yi sadece bugün Müslümanlara karşı tutumundan değil, dünden bugüne gerçekleştirdiği katliamlardan da biliriz. Bilindik kınama ifadeleriyle geçiştirilecek bir noktada değiliz" dedi.

Türkiye’nin, Filistin konusunda geç kaldığı eleştirisini dile getiren Karamollaoğlu, "Türkiye için bir öncülük yapma görevi kendiliğinden üzerimize vecibe oldu gibi geliyor bana. Üzülerek ifade ediyorum; ama çok geç kalındı. Bu kadar geç bu kadar pasif davranmamalıydı Türkiye. Bugün Kudüs’e sahip çıkmak demek emin olun Ankara’ya sahip çıkmak demektir. Bunu fark ettiğimiz zaman inşallah geç kalmış olmayız. Bugün İsrail ve ABD'ye engel olmak yarın ülkemize düşebilecek ateşi bugünden söndürmek demektir" diye konuştu.

AK Parti’nin, İstanbul’da Filistin’e destek için yapacağı mitinge değinen Karamollaoğlu, "İktidar miting yapmaz, icraat yapar. Siz Biden'dan hiç İsrail’e destek mitingi talebini duydunuz mu? Böyle bir saçmalık olur mu? Siz Kudüs'e destek mitingini nasıl yapacaksınız? Adamlar uçaklarını gemilerini gönderirken siz sadece selam mı göndereceksiniz? Adamlar ilk günden itibaren seferber olmuşken, siz 16 gün sonra miting kararı alıp, 3 hafta sonra da mitingi mi yapacaksınız Allah aşkına" dedi. Karamollaoğlu, İslam Birliği Teşkilatı ve Türk Devletler Teşkilatı'nın acilen toplanması gerektiğini belirtti.(DHA)

saadet partisi Temel Karamollaoğlu Kudüs hamas israil Filistin